SON DAKİKA
SON DAKİKA


Erdoğan’ın karşısına kimi koyarsan koy yine Erdoğan’ın gölgesi çıkar
18.10.2020

Zaman zaman anketler yapılır, şu lider öne çıktı, şu geride kaldı, ittifaklar kan kaybına uğradı diye. Son olarak AK Parti’de Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile bazı isimleri kantara koyup anket yapıldığını söylerler.

AK Parti’de Erdoğan’ın karşısına kimi koyarsanız koyun yine Erdoğan çıkar. Şu isim solladı, bu isim geri kaldı diye düşünce üretenlerin de bildiği bir gerçek var, Erdoğan’ın karşısına kimi koyarsan koyun orada da Erdoğan’ın gölgesi çıkar. Çünkü AK Parti’yi ayakta tutun en büyük enerjinin kaynağı Erdoğan’dır.

Bir çok eğilimi bir araya getirip yola çıkan Erdoğan, aradan gecen zaman içerisinde attığı adımlarla AK Parti’nin vazgeçilmez lideri olmuştur. Bu anlamda da parti içinde isimler kantara koyup onun karşısında nabız yoklama eğilimlerinin kabul görmediğini bu yönde arayışa girenlere hatırlatmak isterim.

ORMAN YANGINLARI

Ülkemizde ne zaman bir orman yansa hep ciğerlerimiz yanıyor diye feryat ederiz. Bu yangınların önüne geçilmesi ve bu uğurda adımlar atılması adına TBMM’ne CHP’li Hatay Milletvekili Suzan Şahin bir önerge veriyor, klasik gelişme yaşanıyor eller havaya deniliyor AK Parti ve MHP milletvekilleri hayır diyor.

Etmeyin bu kadar siyaset hırsı olmaz. Sırf muhalefet böyle bir önerge verdi diye hayır denmemeli idi. Hatay’da son olarak yerleşim yerlerinin de bile yanmasına neden olan orman yangınlarının önlenmesi, milli servetin yanmaması adına el ele verilmesinin neresinde yanlış var ki herkesin destekleyeceği önerge hayır denilerek kabul görmüyor.

Yaşanan siyasi çekişmeler içerisinde biraz olsun uzlaşı kültürü hayata geçirilmesi adına örnek olacak ciğerlerimiz olan ormanlarımızın yanmaması için atılan adımda hiç olmazsa işbirliği yapılmalı idi. Ormanlar için birlik sağlanamıyorsa hangi sorun için birlik sağlanacak onu da millet merak ediyor.

SUUDİ AMBARGOSU

Suudi Arabistan’ın ülkemize karşı sürdürdüğü ekonomik boykot ile ilgili adımlarını sürdürüyor, Türk mallarına karşı yapılan boykot çağrısına uyan dükkan sahipleri vitrinlerine Türk ürünü satmıyorum posterleri asıyor, bizden hala ses çıkmıyor.

Boykot nedeniyle çiftçi maddi kayıp yaşıyor, limanlardan çıkışlar azaldı. Tonlarca ürün çöpe gidiyor, yüz binlerce dolar zarara neden oluyor, çözüm yerine sorun her gün artıyor. Geçen yıl ile bu yılın 8 ayı mukayese edildiğinde ihracatta düşüş yüzde 17’ye ulaştı. Kriz öncesi 117,5 milyon dolar olan ihracatımız 94,5 dolara indi. bizden hala ses çıkmıyor. Gündem yoğundur ondan sanırım Suudi ambargosuna sıra gelmedi herhalde.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap