SON DAKİKA
SON DAKİKA


Enmez Demişsen Bu Bayrag Enmeyecektir
30.09.2020

Kardeş Azerbaycan haklı davasında Ermenistan’a karşı şanlı bir mücadele veriyor. Tüm kalbimizle Azerbaycan’ın yanındayız. Kardeşlerimizin Ermenistan’ın işgal ettiği toprakları geri alması adına verdikleri haklı mücadeleden zafer üstüne zafer yazarak çıkması en büyük dileğimizdir.

Birileri sanal alemde, ‘Türk’ün Türkiye’den başka dostu yoktur’ gibi zırvalamalara başlamışlar. Hayatı cumhuriyete, Atatürk’e karşı saygısızlıkla geçen bu ağız ishali olmuşlar da şunu bilsinler ki, Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur, bu anlamda, ‘Tek millet, iki devlet’ diyen can ve kan kardeşimiz Azerbaycan da bizimdir, biriz ve tek yumruğuz.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Bizim, bu dostumuzun idaresinde dili bir, inancı bir, öz kardeşlerimiz vardır. Onlara sahip çıkmaya hazır olmalıyız” sözlerini iyi hatırlamakta fayda var. Yetmezse Atatürk’ün, Türk Dünyası'nın simge isimlerden biri olan ve 28 Mayıs 1918'de Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti'ni kuran Mehmet Emin Resulzade'ye Azerbaycan Türkçesi ile gönderdiği tarihi mesajını iyi okumalarını tavsiye ediyorum.

"Mehemmed Emin Bey, men dünyaya senden üç sene erken göz açmışam. Ancag bütün Türk aleminde Türkün istiglal bayrağını sen galdırmışsan ve bayrag enmesin deye, men senin elinden alıb Türkiye üzerinde dalğalandırmışam. Enmez demişsen bu bayrag, enmeyecektir. Mustafa Kemal Atatürk."

"Azerbaycan! Azerbaycan!

Ey, kahraman evladın şanlı vatanı!

Senin için can vermeye hepimiz hazırız!

Senin için kan dökmeye hepimiz kâdiriz!

Üç renkli bayrağınla mesut yaşa!

Üç renkli bayrağınla mesut yaşa!

  

İŞTE BU OLMADI

Tarımda yaşadığımız kayıpları sıralamakla bitiremeyiz. Tarımda kendi kendine yeten ülke konumunda birçok gıda maddesini bile ithal hale gelen ülkemizin Yunanistan’ın kalleş yaklaşımlarını tartıştığı bu günlerde pirinci bu ülkeden aldığımızın ortaya çıkması manidar.

Doğu Akdeniz ve adalar konusunda ilişkilerimizin kopma noktasına geldiği Yunanistan’dan pirinç ithal etmek bir tarafa ambalajına yerli yazıp millete sunma ayıbını yaşıyoruz. Allah aşkına dalga geçmeyin milletin aklıyla.

Yerli pilavlık diye millet meğer 9 Eylül’den itibaren menşei Yunanistan olan ithal pirinci alıp afiyetle yiyormuş.

Arkadaş, çıkmazdaki çiftçimizin derdine derman olmak, onları üretime teşvik etmek adına koluna girip ayağa kaldırmak yerine çareyi ithalatta buluyoruz.

İlginç olan, bu ithalatın ilişkilerin gergin olduğu bugünlerde yapılıyor olması. TMO’nun 300 ton pirinci bir çırpıda Yunanistan ve İtalya’dan ithal edip piyasaya sürdüğü yönündeki iddialar ortalıkta dolaşıyor.

Hani milli ve yerli anlayışı nerede kaldı?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap