SON DAKİKA
SON DAKİKA


Emekli bir albayın şikayeti
1.07.2019

Hani çokça tartışılıyor ya, devletin kanalına çıkarılıp konuşturulan, cumhurbaşkanının kırmızı bültenle arandığını bilmediği bebek katilinin kardeşi terörist Osman Öcalan’ın kim olduğu birde Emekli Albay Erdal Sarızeybek’in CİMER’e yaptığı suç duyurusuna göz atalım. Sarızeybek suç duyurusunu özetle şöyle kaleme almış;

“Yıl 1992… Şemdinli’de Hudut Tabur Komutanıyım, Fransa’da yüksek seviyeli güvenlik okulunu bitirmiş, geri dönüşümde Şemdinli’ye tayinim çıkmıştı. Temmuz ayında göreve başladım, bir ay oldu olmadı Alan hudut bölüğüne ağır bir saldırı yapıldı. Ağır bir çatışma 19 şehit, teröristler yerde bıraktıkları ölülerini bile alamadan kaçtılar, İran’a gittiler.

Önce Alan, sonra Aktütün, daha yeni gelmişim bölgeyi tanımıyorum, hududu daha görememişim, personelimi bile tanımaya daha fırsat bulamamışım, çabalıyorum. Derken Aktütün karakoluna saldırdılar, Alan’dan yedi gün sonra. Takviye filan demeden üç askerle koşa koşa gittik, doğrudan çatışmaya girdik. Bu teröristler Barzani bölgesinden geldiler, tıpkı Alan’daki ölülerini bırakıp Barzani bölgesine geri kaçtılar ama 22 evladım yanımda şehit düştü.

ÖNCE ALAN SONRA AKTÜTÜN SONRA DERECİK

Biz daha ‘Ne oluyor neler oluyor‘ bile diyemeden, 15 gün sonra Derecik karakolumuza saldırdılar. Bu kez kod adı Ferhat olan İmralı’daki mahkumun kardeşi Osman Öcalan da başlarında. Siz bu Öcalan’ı tanıyorsunuz hani şu İstanbul seçimi öncesinde apar topar TRT ekranlarına çıkarılıp canlı yayında konuşturulan terörist. İşte bizim karakollarımıza saldıran oydu. Neleri var neleri yoksa hepsini toplayıp gelmişler aynı anda Derecik komando bölüğüne, Yeşilova hudut bölüğüne ve Umurlu hudut bölüğüne eş zamanlı saldırıya geçtiler. 33 şehit verdik bu çatışmalarda. 

HAKURK SORUMLUSU KOD FERHAT OSMAN ÖCALAN

Sonuçta kendi kitaplarına yazdıkları ifadeyle ‘kaldırmayacakları kadar ağır bir kayıp’ verdiler ve Barzani bölgesine Hakurk’a kaçtılar . Bu Hakurk şu anda Türk Ordusunun ‘PENÇE HAREKATI’ adı altında halen sınır ötesi harekat yaptığı Hakurk’tur. 

TAM 74 ŞEHİT, KATİLİ OSMAN ÖCALAN

74 askerimizin şehit düştüğü süreçte kod adı Ferhat olan Osman Öcalan Hakurk alanı sorumlusuydu ve tüm bu saldırıları o yönetti. Bu bilgiler devletin arşivlerinde de bulunmaktadır. Ve biz bu çatışmalarda 74 şehit verdik, tam 74 şehit. Şu an bile düşündükçe bile öfke ve acı yüreğimde kabarıyor.

ŞİMDİ BU KATİL TRT’DE BAŞ KÖŞEDE

 Ve bu Osman Öcalan seçim arifesinde TRT Kürdi ekranlarına çıkarıldı, canlı yayın yapıldı, hiç kimse de bu şehitlerimiz katilidir bu teröristtir demedi. Daha önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunmuştum ama bir sonuç alamadım. 

ERDOĞAN’A SUÇ DUYURUSU

Bu son durum karşısında şimdi Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığına şikayette bulundum, bugün yani, 25 Haziran günü. Bilgi ve belgeler ektedir. Kamuoyunun bu durumu öğrenmesinin, binlerce şehit vermiş biz Türk Milletinin hakkıdır diye düşünüyorum.”

İşte sevgili okurlar bu hainin devletin ekranında konuşturulmasına karşı hala bir yaptırım hayata geçirilmemesi ilginç değil mi? Biz hala bu katilin saldırdığı bölgede kahramanlarımızı şehit vermeye devam ediyoruz. Bu fotoğraf ortada duruyor, iktidar adım atmıyor, ortağının çıtı çıkmıyor.

Emekli komutanın bu anlattıklarını ne çabuk unuttuk ülke olarak. Şehitlerimizin hesabını vermesi gereken katil devletin televizyonunda cirit atacak, çıkıp hesap sorulmayacak. Ne halle geldik Yaribbim. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap