SON DAKİKA
SON DAKİKA


Ekonomi alanındaki satışlar
30.11.2020

 
Katar’a borsanın yüzde 10’unu sattık. Sıcak para gelecek umarım. Bu satış tabii ki her yönü ile irdeleniyor. Celal Eren Çelik bir yazısında bu satışı Katır Katar kuşatma başlığı ile özetle, "Katar adına satın almaları, Katar Yatırım Otoritesi yani Katar Varlık Fonu yapıyor. Bu fonun ortaklarını incelediğimiz zaman hepsinde Rothschild bağlantısı bulunduğunu görüyoruz. Bundan da İngiltere'nin, Katar üzerinden Türkiye'nin varlıklarını satın aldığı sonucu çıkıyor. ABD'nin Suudi Arabistan darbesine İngiltere böyle cevap veriyor…"

Defalarca burada yazmıştım, dünya ekonomisinin ayarları ile oynayan sadece Rothschild ailesi değil, Rockefeller’de var. Biri, Amerikan tarihine bir leke olarak düşen pek çok uygulamanın sahibi Rockefeller ailesi; diğeri ise 18’inci yüzyılın sonlarından başlayarak Avrupa'nın çeşitli merkezlerinde bankalar kuran Yahudi kökenli Alman Rothschild ailesi.

Bunlar aslında aynı amacın peşinde koşan dünyanın kanını emen ve tarih boyunca nefret edilen aileler olarak anılmakta. Dış dünya ile ilgili bağlantılı gerçekleştirilen ekonomi alanında yapılan satışlar bu nedenle büyük fotoğrafa bakarak herkesin değerlendirmesi gerekir.

YENİ VERGİLER

Salgın ile boğuşurken, gündem o kadar çabuk değişiyor ki, her kafadan bir ses çıkıyor. Millet hangisini takip edeceğini şaşırıyor. Esen bu rüzgarda araya vergi ve cezalara zam sıkıştırıldı. Hep birlikte yeni yılda bu vergilere ve cezalara hazır olalım.
Yapılan değerlendirmeye göre trafik cezaları, cep telefonu, pasaport, ehliyet, MTV vb. harçlara 2021 yılında yüzde 9,11 zam yapılacak. TBMM’de kabul edilen 20121 bütçe kanunda yere alan yer alan vergi gelirleri olarak hesaplanan rakamın sağlanması yada üstüne çıkılması için şimdiden cezaların arttırılması ve zamların da yeni yıla göre ayarlanması sağlanıyor, bu nedenle yeni yılda yeni vergi ve cezalara hazır olalım.

BAK ŞU KONUŞANA

Ülkemizde öyle sözlerle karşılaşıyoruz ki şaşırmamak elde değil. Kendisine, oyunca, sanatçı denilen kişiler öyle laflar ediyor ki, gerçek anlamda sanata alın teri akıtanlar ile oyunculuğun sorumluluğunu yerine getirenlere karşı ve millete karşı saygısızlık etmekten geri kalmıyorlar.

Adına oyuncu denilen Öykü Çelik, ".... kadar mini etek giymiş okula gitmiş kızla benim kültürüm aynı olur mu?" diyen Çelik, "Ben diz altında etekle büyümüş kızım. Saçımı örgüden başka bir şey yapmadım. Bu yaştan sonra kültürümü mü reddedeyim? 10 senedir de kimseyle kavga etmiyorum” ifadeleri kullanmış.

Bak şu konuşana, diz altında, diz üstünde olsa ne yazar. Önemli olan kafa yapısıdır. Orada sıkıntı var ise gerisi teferruat olur. Millet olarak bu tip yakıştırmalar ve söylemlerden bıktık artık. Bir dönem başı açık, kapalı tartışması yaşandı, saygısızlıklar ve haksızlıklar havada uçuştu.

Kültürün ölçüsünü kıyafetle koyan oyuncu Çelik kendine savunma adına bir gafın altına imza attı. Sanırım bu sözleri dile getirirken yine oyunculuk oynamış. Sanat ve oyunculuk adına milletin karşısına çıkanların kendilerini her alanda yetiştirmesi gerekir. Kaş yapacağım diye göz çıkaran rolüne bürünmemeli.



 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap