SON DAKİKA
SON DAKİKA


Eczacılar değil fırsatçılar sorgulansın
7.04.2020

 

Salgın sonrası maske tartışması da yaşanmayı başlandı. Durumdan vazife çıkaran fırsatçılar ortalığı karıştırdı. Bu durumda bile gözünü para bürümüş olanların yaptıkları elbet karşılığını bir gün alacaktır. Maske konusunda yaşanan olumsuzluğun ihalesi eczacılarımıza yapılmak isteniyor. Orada durun biraz beyler. 18. Bölge Trabzon Eczacı Odası Yönetim Kurulu Oda Başkanı Ecz. Çetin Kansız maske konusunda çarpıcı açıklamalar yaptı. Bu tantana arasında kaymaz umarım. Eczacıların yaşanan bu süreçte görevden kaçmadığını onların da sürece olumlu katkı koyduğunu söylemek isterim. Her alanda olduğu gibi onların arasında da hata yapanlar olabilir. Bunu bütün camiaya mal etmemek gerek.

Kansız,  “Yaptığımız çalışmalar sonunda belgeleri mevcut bir firmayla Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane illerimizde eczanelerimiz tarafından halkımıza maskeyi 1Lira 50 kuruştan ulaştıracak şekilde anlaştık. Salı gününden sonra odamıza bağlı dört ilde maske sorunu yaşanmayacağını umut ediyorum” dedi.

Başkan Kansız’ın dediği gibi eczaneler ayrıntı gibi gözükse de milletin çok fazla kullanmadığı maskeyi ellerinde bulundurmazlar. 2019 yılında eczanelerimiz 70 kuruşa aldığı maskeye talep patlaması olunca aynı maskeyi 3 lira 75 kuruşa temin etmek zorunda kalmış.  Bu arada sağlık adına steril olan maskelerin halka satılması konusunda hassasiyet gösteren eczanelerimiz bakanın fiyatların normal seviyeye düşecek sözlerinin ardından maske gelecek diye beklediğini öğrendik.

Ancak maskeler sağlık kurumlarının ihtiyacını karşıladı. Eczanelerimiz de yukarıdaki fiyattan maske temin etmek zorunda bırakıldılar ardından günah keçisi ilan edildiler. Günah keçisi ilan edilecek olan var ise, sağlık sektörünün ayrılmaz parçası olan eczacılarımıza maskeleri zamlı satanlardır.

Başkan Kansızın, “Cephedeyiz ve bu beladan halkımız tamamen kurtulana kadar da bir adım geri atmadan yeminimizin gereğini yapmaya devam edeceğiz” sözleri eczacılarımızın elini taşın altına koyduklarının en güzel göstergesidir.

Merdiven altı maske üretimlerini medyadan hep birlikte izledik, gördük ve okuduk. Eczacılar onları ucuza bizlere satsa iyi mi olacaktılar? Bu arada kim bu işi fırsatçılığa çevirmişse onu da vicdanı ile başbaşa bırakıyorum, tabii vicdanları varsa!

Başkan Kansız son olarak şunları söyledi: “Lütfen ne olduğu belli olmayan maskelerden vatandaşımız uzak dursun. Halkımızın dün olduğu gibi bugün de yarın da her zaman en yakın sağlık danışmanı olmaya devam edeceğiz. Lütfen devletin koyduğu kurallara uyunuz. Evde kalın, Hayat evde güzel”

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap