SON DAKİKA
SON DAKİKA


Depremin siyaseti olur mu?
4.11.2020
İzmir’de yaşanan deprem sonrası yüreklerimizi acı dağlarken, yaşanan mucize kurtuluşlar acılara bal olurken, kurtarılan vatandaşlarımızın sağlığına kavuşması ve enkaz altında bulunan vatandaşlarımızın sağ olarak kurtarılması en büyük umudumuz.

Yoğun bir çalışma sürdürülüyor, bir taraftan arama kurtarma çalışmaları diğer tarafta yaraları sarma çabaları sürerken dikkat çeken bir ayrıntıyı dile getirmekte fayda var. Deprem İzmir’de oldu yapılan çalışmalara bakıyorum da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin adından bahseden yok.

Haber kanalları belediyenin olağanüstü çalışmasından söz etmiyor, bu süreci şimdiye kadar ülkemizde görülmemiş şekilde organize ettiklerinden bahseden yok. İlgisi alakası olmayanlar bile ekranlara çıkartılıp konuşturuluyor, bürokratlar konuşuyor, hükümetin temsilcileri konuşuyor, belediyeye bağlı herhangi bir kurumdan bahsetmekten imtina ediliyor.

Arkadaş depremde de mi bu ayrıştırmayı yapıyorsunuz. Siz nasıl bir anlayışa sahipsiniz? Belediye ilk gün çadır kurdu, battaniye, yemek dağıttı, depremzedelerle görüşerek ihtiyaç maddelerini temin etti, seyyar tuvaletler, çamaşırhaneler kurdu, spor salonlarının banyolarını kullanıma açtı.

Bu gerçekleri görmezden gelmek kime ne kazandıracak acaba sormak gerek. Beyler, İzmir halkı bunları görüyor, duyuyor, yaşıyor. Siz ne yaparsanız yapın bu gerçekleri gizleyemezsiniz. Deprem sonrası yapılan çalışmaların seni, beni, olmaz arkadaş olmaz. Bu anlayıştan ekmek çıkmaz bilesiniz.

SAĞLIK SİSTEMİ

Deprem salgını unutturmasın. Önlemlere devam. Maske, mesafe ve hijyene dikkat. Yayılıyor bu virüs hem de tam gaz. İhmale gelmez, kendinizi düşünmüyorsanız sevdiklerinizi düşünün. Onların hayatlarından olmaması için lütfen uyarılara kulak verin.

Bu kadar yoğun şekilde yayılan salgına karşı mücadele yapılırken dikkatlerden kaçan bir ayrıntı çok ama çok önemli. 
Hastanede kontrolden geçen kişinin evine yakını ile özel araç ya da taksi ile gönderilmesi ne kadar doğru.
Hani ambülanslarımız nerede? Riskli olan bir kişi tam kontrolden geçirilip nihai sonuç alınmadan evine negatif bir kişi ile gönderilmesi ne kadar doğru. Evine gönderiyorsun, sonrasında testi pozitif çıktı diyorsun ve bir aileyi riske atıyorsunuz.

Millete virüse karşı önlem alması yönünde tavsiye ve çağrılar yapacaksınız, sonrasında da riskli hastaları evlerine ambulansla göndermekten kaçınacaksın. Bu yaman çelişkiyi yaşatmak hiç de şık olmadı. İzmir’de belediyeyi unutan anlayış bunları unutmasa bari. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap