SON DAKİKA
SON DAKİKA


Çukurları doldurmak gerek
17.11.2020

Berat Albayrak’ın istifasının ardından öyle şeyler okuduk ki şaşırmamak elde değil. Bir duruş sergiledi Albayrak ve istifa etti, kararının arkasında durdu, Cumhurbaşkanı’nın elini güçlendiren bir adım attı. Ağzını açan ‘Damat bakan’ diyerek Berat Albayrak’ı diline dolayıp siyaset yaptı, kapı arkasında kulis attı. İstifanın arkasının doldurulması için öyle malzemeler üretildi ki yazılmayan senaryo kalmadı.

Baba Sadık Albayrak özü sözü doğru bir adam olarak bu istifa ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile başlayan dostluğunun mezara kadar süreceğini söyledi, yine spekülasyonlar devam etti. Sanırım Berat Albayrak konuşana kadar da bu senaryolar yazılmaya devam edecek.

Baba Sadık Albayrak yıllardır bir fikir adamı olarak düşündüklerini, bildiklerini toplumla paylaşan biri olarak bu konuda da yaşanan gelişmelere yorum yapma gereği duydu.

İstifa sonrası yaşanan gelişmelere baba Albayrak, "Siyaset büyük bir yarış. Koşan bir lider var... Onun ayağına takılan çakıl taşları varsa, temizlemek gerek. Liderin önüne çıkan çukur varsa doldurmak lazım. Önemli olan aynı amaca hizmet... Yerli... Milli... Birlik beraberlik... Türkiye'nin buna ihtiyacı var" dedi.

Şimdi bu ifadeler alınıp yarın abuk sabuk çeşitli senaryolar yazılırsa kimse şaşırmasın. Sadık Albayrak sözleri ve yazdıkları ile takdir edilen, eli kalem tutan bir meslek büyüğümüz olarak nerede ne konuşulacağını bilen ve dile getirdiği sözleri tartarak konuşan biridir.

Baba Albayrak, "Aile içi görüş ayrılığı var" iddialarına ise, "Spekülasyon çok... Herkes kafasına göre bir şey söylüyor. Her duyduğuna inanma. Efendim aile içi görüş ayrılığı falan... Yok böyle bir ayrılık. İhtilaf, kırgınlık, öfke, alınganlık... Hayır... Olamaz da. Önemli olan tek gerçek var: Ülkeye hizmet. İstifa... Kendi tercihi... İstifanın arkasında duygusallık olmaz" sözleri ile nokta koydu. Şunu da söyleyeyim, baba Albayrak inandığı değerlerin yanında olur, arkasından yürümez.

KİM DOĞRU SÖYLÜYOR?

Ülkemizde koronavirüs salgını hortladı hortlayalı sayısız vatandaşımızı kaybettik. Önlemler adına o kadar çok gel-git yaşandı ki hala tedbirleri tartışıyoruz. Her kafadan bir ses çıkıyor, rakamlarla oynanıyor, resmi açıklamalarla belediyelerin yaptığı açıklamalar birbirini tutmuyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, önceki gün, “Bugün tespit edilen 3.223 yeni hastamız var. Kayıplarımız günlük 100'e yakın. Sağlık çalışanlarımızın gücünün de sağlık altyapılarının da kapasitesinin bir sınırı var. Tedbirlere uyarak mücadeleye güç verin” açıklamasını yaptı.

Ülkemiz genelinde yaşamını yitiren vatandaşlarımızın sayısını bakanın açıklamasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğünce “İstanbul’da bugün bulaşıcı hastalık nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 132 oldu” açıklaması yapıldı.

Şimdi millet kime inanacak?

Gerçekler milletten mi saklanıyor, kim doğru konuşuyor diye herkes birbirine sormaya başladı. Bu açıklamalar şunu gösteriyor ki salgınla mücadelede birlik yok. Hala iktidar, muhalefet ayrışması yaşanıyorsa vay geldi milletin başına!

Millet olarak lütfen önlemlere gerekli hassasiyeti gösterelim. Sağlık ordumuz verdiği mücadelede canları pahasına hizmete devam ediyor. Sorumluluk sahibi herkes üzerine düşeni yerine getirmeli. Hiç kimsenin bir başkasını canını tehlikeye atmaya hakkı yoktur.

Eğer biraz vicdan sahibi iseniz salgınla mücadelede gerekli hassasiyeti gösterip virüsün yayılmasına ve canlarımızın yaşamlarını kaybetmesine engel olursunuz. Millet olarak her türlü zorluğun üstesinden bugüne kadar geldik, bu salgının üstesinden gelmek için de mücadeleye hep birlikte devam etmemiz şart, tabii ki vicdan sahibi iseniz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap