SON DAKİKA
SON DAKİKA


CHP halkla buluşmalı
11.09.2020

 
Muhalefet partisi CHP kuruluş yıl dönümünü kutladı. İktidar olamamanın kabahatinin kendilerinde olduğunu söylediler. Doğru bir söz. Millet sandıkta tercihini kullanırken CHP’nin kendilerine ne kadar yakınlaştığını düşünür.

Geçmişte yaşananların yarattığı sermayenin üstüne koyamayan CHP’nin bence öncelikli işlerinden biri; kadın ve gençlik kollarını tam anlamıyla aktif hale getirip yapacakları çalışmaların önünü açmak olmalı.

Siyasette şu söylem hiç hoşuma gitmez: Bunları yaptık, şunları yaptık... Kardeşim, elbette yapacaksın, millet size bunları yapmak için oy verdi. Geçer akçe; milletin refah seviyesinin ne kadar yükseldiğidir. Eşit ve hakça paylaşımlar ne kadar yapılmış ona bakıyor vatandaş. Bilesiniz ki millet dün de bugün de aynı düşüncede.

Bir diğer konu, parti içi hizipleşmedir. Yıllarca bu sorunla boğuştu CHP. Bu süreçten sonra CHP’nin millete ülkeyi nasıl yöneteceğini iyi anlatması gerekir. Ülkeyi karış karış gezip bunları anlatmaları kaçınılmazdır. Yoksa Ankara’da mikrofon karşısına geçip nasıl olsa televizyonlar veriyor ya da gazeteler yazıyor diye konuşmakla bu iş olmuyor.

Adında halk olan bir parti halkla ne kadar buluşuyor diye düşünmeleri gerekir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’ye endeksli söylemlerle iktidar olmanın mümkün olmadığını artık görmek gerek.
İktidar elbette hata yapacak, muhalefet onu eleştirecek ancak yapılan bu eleştirilerin oya dönüşmesini beklemek hayalcilik olur. ‘Yollar yürümekle aşınmaz’ diye bir söz vardır. CHP ne zaman parti binasından topyekün halkla buluşmaya doğru yola çıkarsa bu partinin iktidar olma şansı da doğar.


98 YILLIK MANŞET

"İzmir gerçek bir cehennem!"
18 Eylül 1922 tarihli bir Amerikan gazetesinin manşeti.
Altta;
"İngilizler endişeli... Kemal Trakya ile ilgili ÜLTİMATOM verdi, müttefiklerin uyarılarını elinin tersiyle itti.
"Kemal, İstanbul ve Trakya kendisine teslim edilmezse adamlarını gönderip İstanbul'u zapt edeceğini ilan etti."
98 yıllık bu manşet;
"Mustafa Kemal, Amerika'dan, İngiltere'den yardım aldı, bu işi onların isteğiyle yaptı..." diyen gevşeklere kapak olsun! Hakan Kubilay Türköz

KADININ YERİ DEVRİMDİR

Dün Sudan’da yeni çağ açıldığını belirtmiştim. 30 yıllık diktatörü yerle bir eden Sudan halkının yarınlar için ileri sürdüğü tek şart var, o da laiklik, din ile devlet işlerinin birbirinden ayrılması. Bu doğrultuda önümüzdeki günlerde bu ülke yeni bir idare şekli ile yoluna devam edecek.

Peki, Sudan’ın bu aşamaya gelmesinde en büyük rol kimin? Kadınların. Şeriatı yıkıp, laikliğe geçen ülkede devrimi kadınlar başlattı. "Kadının yeri evidir" yerine "Kadının yeri devrimdir" "Thowra!" diye haykıran 24 yaşındaki üniversite öğrencisi Alaa Salah devrimin önderi oldu.

Bu nedenle üreten, düşünen, yöneten, sorumlu birey olarak ülkelerinin de, milletinin de sömürüye feda edilmesine izin vermediler. Sudan’da, sosyal, kültürel, ekonomik ve diğer alanlarda doğrunun adresini bulmada kadınların rolünün ne kadar büyük olduğuna Sudan’da yaşanan devrimin önderi kadınların olması ile birlikte bir kez daha şahit olduk.


 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap