SON DAKİKA
SON DAKİKA


Cemaat ve tarikatlar,haçlıların Anadolu'da kurdukları ilk karakollarıdır
22.09.2020

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü yeniden gündem oldu. Ülkemizde yüzün üzerinde tarikat ve cemaatin silahlanarak çatışmalara hazırlandığını ileri süren Cübbeli, bunların kim olduğunu savcılara açıklayacağını söyledi.

Savcılar ise Cübbeli Ahmet’i bugüne kadar ifadeye çağırıp kim bunlar diye sormadılar. Sorsalar da millet olarak kimlerin silahlandığını öğrensek ve hükümetin bu konuda atacağı adımların neler olduğuna şahit olsak.

Cübbeli, birisi şeyh, diğeri mehdiyim diyerek cihat ilan edeceklerini söylemiş ve tehlikeli bir gelişmeye dikkat çekmiş. Allah ve Peygamber adına dini kullanıp tüccarlık yapan insanların duygularını sömürenlerin sayısı geride bıraktığımız yallar içerisinde artmaya devam etti, gelinen nokta ise bu.

Sözde tarikat şeyhlerinin akıl dışı söz ve davranışlarının İslam’a ne kadar zarar verdiğine hep birlikte şahit oluyoruz. Kendini erişilmez gören bu sözde tarikat şeyhlerinin verdikleri saçma sapan fetvaları dinleniyor, bu meczupların dinimizi nasıl sömürdüklerine şahit oluyoruz. Bunu cümle alem biliyor.

Düşünebiliyor musunuz bunların arasında 6 yaşındaki kız çocuğu ile evlenmeye cevaz verenden, asansöre kadınla birlikte binmenin halvet olarak görüleceğine, yatakta uykusuz geçen zamanın şehvete yol açacağına kadar din dışı söylemlerde bulunan bu tiplerin maalesef peşinden koşanlar var.

Bildiğim kadarıyla Peygamber efendimiz hiçbir tarikat ve cemaat kurmadı, ümmetini tarikatlara ve cemaatlere yönlendirmedi, Hicret’i ‘medeniyet’ anlamındaki ‘Medine’de yaptı. Cemaat ve tarikatlara girenler akıllarını kiraya verirler. Bununla kalmayıp maddi olarak da bağımlı hale gelip elde avuçta ne varsa verir ya da alırlar, aldıklarının karşılığını da mutlaka manevi anlamda erozyon yaratacak biçimde ödediklerine şahit oluyoruz. Bunun en son örneğini de 15 Temmuz’da yaşadık ve gördük. Yaramız hala kanıyor.

Söyleyeceğim şu ki Müslümanların kendilerine referans olarak alacağı tek kaynak Kur’an ve Kuran’da anlatılan Peygamberimizin davranış ve söylemleridir. Tarikat ve cemaatlere Müslümanların ihtiyacı yoktur, her Müslüman’a Kur’an ve Peygamber yeter.

Dinimiz adına insanlığı sömüren tarikat ve cemaatlere ihtiyaç yoktur, bunların tek derdi İslam adı altında dinimizi ve insanlığı sömürmektir. Bunun son örneği de 12 yaşındaki kız çocuğuna sarkan meczubun mal varlığı ile ortaya çıkmıştır.

Şu bilinmeli ki, Yüce Rabbim’in, İslam’ın ve Müslümanların tarikat ve cemaate ihtiyacı yoktur. Bu alanda ortaya çıkanların tek derdi sömürüdür. Atatürk daha o günlerde tarikat ve cemaatlerin dine ve topluma verebilecekleri zararları görmüş, Elmalılı Hamdi Yazır’a Kur’an tefsiri yazdırmıştır. Yazır’ın yazdığı o tefsir, hala en yüksek kabul gören eserdir.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Kastamonu konuşmasında, “Her sarıklıyı hoca sanmayın, hoca olmak sarıkla değil, dimağladır. Arkadaşlar, efendiler ve ey millet; iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır” diyerek yaşanan bu tehlikeye dikkat çekmiştir.

Gelin dinimiz adına ortalıkta cirit atanlara karşı hep birlikte mücadele edelim. Savcılar Cübbeli’yi çağırsın, ülkemizi iç savaşa götürecek, çatışma çıkaracak kimler hepsi ortaya çıksın, çünkü inananların tarikata ve cemaate ihtiyacı yoktur, herkese sadece ve sadece Allahım yeter.

Bu arada, yaşanan bu gelişmelerin ışığında fotoğrafın genişine baktığınızda bunların arkasında haçlılar olduğunu söylemek doğru olur. Haçlı seferleri ile Müslümanların elindeki kutsal topraklar üzerinde askeri ve siyasi kontrol kurmak için akınlar düzenleyen Hristiyanların ülkemizde bu emellerine alet olduklarını ilk Genelkurmay Başkanımız Mareşal Fevzi Çakmak aşağıdaki sözleri ile tespit etmiştir.




© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap