SON DAKİKA
SON DAKİKA


Cansız Hoca’nın Cevapları
17.05.2020

Etrafımızı saran salgın ile birlikte kime inanacağımızı şaşırdığımız bugünlerde, biraz olsun tebessüm etme adına sahip olduğu bilgi birikimine sahip Trabzonlu Mustafa Cansız’dan nükteleri bugün sizlerle paylaşmak istedim.

Trabzon'da bir efsane gibi anlatılan, dini sorulara nükteyle ve küfürle cevap vermesiyle meşhur Cansız Hoca, ses kayıtları ortaya çıkan ama varlığı kanıtlanamayan Oflu Hoca'nın aksine gerçek ve her yönden farklı bir din adamı.

CENNETE GİRECEK Mİ?

Cansız Hoca'nın bulunduğu bir yerde kimlerin cennete gireceği konusu tartışılıyormuş.

Mollalardan biri Cansız Hoca'ya: - Hocam, Edison bütün dünyayı aydınlatan buluşu gerçekleştirdi ama yine cehenneme gidecek.- Sen Edison'un cehenneme gideceğini nereden biliyorsun?- O bizim Peygamber'e inanmadı. Onun için cennete giremez.

Bunun üzerine Cansız Hoca:

- Bakara Suresinin 62. ayetinde şöyle der: Şüphesiz iman edenlerle, Yahudiler, Hıristiyanlar ve sabilerden kimler Allah'a ve ahiret gününe inanıp salih ameller işlerlerse onların ecirleri Allah katındadır. Onlara korku yoktur ve üzülmeyeceklerdir de. Yani, bu ayette Allah insanlara “Allah'a ve ahiret gününe inanıp hayırlı işler yapmaları” şartını getiriyor. Sonra büyük âlimlerin ekseriyetinin iman sahibi oldukları bilinen bir husustur. Ayrıca Edison'un son nefesinde nasıl gittiğini ne biliyorsun?' Ancak adam ikna olmamış. İlla cehenneme gidecek diye ısrar edince Cansız Hoca sinirlenmiş: “Allah, senin gibi beş milyon eşşeoğlueşşeği cennetine koyacağına bir Edison'u koysun daha karlıdır.”

ÖLÜ RUHUNA GİDER Mİ?

İzmirli bir avukat dava için Trabzon'a gelmiş. Sohbet esnasında, okunan duaların ölünün ruhuna gidip gitmeyeceği tartışılmış. Avukat, duaların ölülerin ruhuna gitmeyeceğine inanıyormuş. 'Seni ancak Cansız Hoca ikna edebilir' demişler. Hocanın tavla oynadığı kahveye gidilmiş.

Adam sorusunu yineleyince, aralarında şu diyalog geçmiş.

- Elbette gider. - Peki nasıl gider?

- Senin anan, eşin, kızın var mı?

- Var. - Nerede oturuyorlar?- İzmir'de.

- Senin ananı, avradını, kızını...

- Adam sinirlenerek ne biçim konuşuyorsun sen der?

- Niye sinirleniyorsun? Duaların buradan ahirete gittiğine inanmıyorsun da, küfürlerin buradan İzmir'e gittiğine niye inanıyorsun?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap