SON DAKİKA
SON DAKİKA


Cami yıktılar yalanı!
29.12.2020
Öyle yalanlara başvuruluyor ki şaşırmamak elde değil. Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü dönemleri için öyle yakıştırmalar yapılıyor ki, araştırmayan bu yalanlara inanmakla baş başa kalıyor. Atatürk ve İnönü üzerinden ‘Cami yıktılar’ gibi yalanı bile söylemekten imtina etmiyorlar.

Üretilen yalanlara Yazar Ümit Doğan, “Atatürk ezanı yasaklamadı. İbadeti yasaklamadı. Aksine kolaylaştırdı. Dini hurafelerden, şeyh denilen düzenbazların elinden kurtardı. Camileri yıktırmadı, tamir ettirdi. Camileri yıktıran ne Atatürk'tü ne de İnönü. Menderes yıktırdı camileri” ifadesini kullandı.

İşte belgeleri ile yakılan camiler ve arsaları ile satılan camilerimiz; Nevfidan Kadın Vakfı’na ait bir caminin imar faaliyetleri kapsamında yıktırılıp yola dahil edildi. Çorlu’da Mimar Sinan’ın eseri olan cami ve külliye, Karaköy Cami’de yol güzergahda diye yıkıldı. Oruç Gazi İsmail Ağa Cami’de imar politikası sonucu yıkıldı. Camcılar Cami’de yıkımdan nasibini alan bir başka camimiz oldu. Pertevniyal Valide Sultan Cami, Murad Paşa Külliyesi Hamamı, Molla Çelebi Hamamı, Köprübaşı Hamamı, Edremit Zeytinli Köyü Camii yıkıldı. 

Çorlu’da Hacı Hurşit Vakfı’na ait mescit arsası, Adıyaman Mekkelioğlu Vakfına ait cami arsası, Tekirdağ Şabanzade Vakfı Cami arsası, Aydın’da İbrahim Paşa Vakfına ait cami arsası ve Denizli Çatalçeşme Cezayirli Vakfı’na ait cami arsasının satılması kabul edilmiş. Bu gerçekler ortada dururken Atatürk ve İnönü dönemine dil uzatılmasına pes doğrusu diyorum.

YA SATANLAR

Dinimiz ve kutsal mabedimiz camilerimizle ilgili siyasi arenada öyle laflar dolaşıyor ki, insanın içinden ‘Düşün yakamızdan’ diyesi geliyor. Kendi gözündeki çapağı görmeden başkasının gözündeki çapağa laf edenlerin dün neler yaptıklarını unutması milletin aklı ile dalga geçmekle eş değerdir.

İstanbul Esenler Belediye Başkanı var ya, Trabzon’a dil uzatıp İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu üzerinden kabul edilemez laflar dile getiren Tevfik Göksu’nun ilçesinde cami okul ve hizmet alanlarını borçlarına karşılık sattığı iddia edildi.

Esenler Belediyesi’nin sattığı alanlar arasında Atışalanı Mimar Sinan Camii, inşaatı 2014 yılından beri bitirilemeyen, henüz tamamlanmamış durumdaki Esenler Tekstilkent Camii bulunmakta. Diğer taşınmazlarla birlikte belediye 140 milyon 724 bin 892 liraya bu satışları yaptığı Sayıştay’ın hazırladığı denetim raporlarında ortaya çıktı. Camilerini yıktılar diyenlerin, camileri satanlara da elbette diyecek bir sözü vardır umarım.

Kendini akıllı sananlar dinim üzerinden öyle zırvalıkların altına imza atıyor ki, işin sulanmaması için en doğru cevabı verecek olan ve ortalığın bulanmasına neden olan yalanlar ile gerçekleri kamuoyuna anlatması gereken Diyanet İşleri Başkanlığımız çıkıp ‘Susun artık!’ demiyor. 

İnsanın dünü kendisi ile beraber gelir, bu ifadeleri kimse unutmamalı. Dünün hesabını kapatamayanların yarınlarda bu hesabın karşısına çıkacağını bilmeli. Sonuç olarak birilerine kulp takarken kendi kapının önünün temiz olup olmadığına da bakacaksın.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap