SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bu zırvalıklar ne zaman susacak?
11.10.2020

Nato mermer nato kafa diye bir söz vardır bilirsiniz. Yaşamımızda öyle abuk sabuk söylemlerle karşılaşıyoruz ki. Kadınlara saygısızlık yapanlardan tutunda kız çocuklarına varıncaya kadar öyle aşağılık ifadeler kullanılıyor ki adamın tepesi atıyor.

Din adına teccallık yapanların söyledikleri ve başı bağlı evlatlarımıza kadar dil uzatan terbiyesiz kişilerin söyledikleri midemi bulandırır oldu. Hangi düşüncenin ürünüdür bu kişiler diye soruyorum hep. Sonunda buldum galiba bunlar dangalaklığın ürünü. Sadece bununlada kalmamak gerek aslında bunların soyuna sopuna bakmak gerek.

Bir öğretim üyesi düşünün aklı fikri filim fırıldaklıkta. Google II. Abdülhamit buldu diye zırvalayan Sakarya Üniversitesi öğretim Üyesi Pro. Dr. Ebubekir Sofuoğlu denilen zat bu kez

başörtülü şekilde piyano çalan Büşra Kayıkçı için aşağılık sözler dile getirmiş.

Başarılarıyla adından söz ettiren genç piyanist Büşra Kayıkçı, 27. İstanbul Caz festivali genç caz kategorisinde finalist seçildiğini duyurmasını bu mahluk, “Kıyamet alametleri!, Mesela, Alkol gurmeliği gibi bir festivalde de finale kalan bir başörtülü görecek miyiz?, Fahri Kainat Efendimiz SAV: Faydasız ilimden Allah’a sığınırım buyurmuş, Kaçtır söylüyorum, bunlar bizden değiller ve bunların erkek versiyonlarını da bizden sanmayın!” gibi sözlerle hakaret etmiş.

Kimsin sen önce onu söyle, sizden olanlar kim, olmayanlar kim. Başörtülü olanda olmayanda ülkemin saygın ve eli öpülesi kadınlarıdır. Bu kadar aşağılık bir adam olmaz. O kızımızın başına bağladığı türbanı kimseyi rahatsız etmedi de seni neden rahatsız etti, nerene dokundu.

Birde profesör olmuşsun. Piyona çalın kızımızın duruşunu getirip alkol muhabbetine bağlayacak kadar geri zekalı olan bu adam birde peygamberimizin sözlerini kullanarak fetvada vermiş.

UZMANIN SESİNE KULAK VERİN

Son günlerde sözde bir tarikat liderinin iğrençliklerini okuduk, ardından, bir doktorun saçma sapan söylemlerine şahit olduk. Bunlar gibi sayısız örnek doğrultusunda tarikat ve cemaatler yeniden gündeme geldi, vatandaşın çoğunluğu kapatılmas ı yönünde tercih belirtti.

Bunlar yaşanırken Habertürk Yazarı Yasemin Güneri Emniyetin en önemli birimi Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Mahmut Çorumlu’nun söylediklerine yer vermiş.

Çorumlu’nun tarikatlar hakkında yaptığı şu uyarıları hepimizin bilmesinde fayda var.

1-Kod isim kullanan her grup, cemaat ve tarikatlar sıkıntı yaratır. Ayrıca çok tehlikelidir. FETÖ ve Adnan hocada gördük bunu

2-Mehdilik ve Mesihlik olanlara dikkat etmek gerekir. Sıkıntılıdır.

3-Devlet içinde örgütlenmeye çalışan ve devlet hiyerarşisine “gölge hiyerarşi” kuranlar…

4-Şeffaf olmayan, herkesin rahatlıkla girip çıkamadığı ve kapalı kapılar ardında sırları olanlara dikkat etmek gerekir.

5-Devletin kurucu felsefesine karşı olanlar tehlikelidir.

Bunları okuduktan sonra tarikat ve cemaatler arasında şu iyidir bu kötüdür, bazılarını bu tür işlerin içerisinde katmayın gibi söylemler başladı. Arkadaş tarikatın ve cemaatin iyisi kötüsü olmaz. Din ile devlet işlerinin ayrı yürütüldüğüne inandığım ülkemde tarikatların yerinin olmasını kimse kabul ettiremez.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap