SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bu Yol İyi Yol Değil
23.02.2021

Ülkemizde öyle bir süreç yaşanıyor ki ilgisi, günahı ve bağı olmadığı halde kişilere terörist ve FETÖ’cü denilmeye başlandı. İnanın sokakta insanlar bunun şakasını bile yaparak birbirlerini aynı çirkin sözcüklerle itham etmeye başladı. Bu yaklaşımla işleri Arapsaçına döndürmeye gerek yok. Bu yol hiç de iyi bir yol değil. Millet kimin FETÖ’cü, kimin terörist olduğunu iyi biliyor artık.

Millet olarak, yıllardır teröristlere karşı mücadelemizi veriyoruz, FETÖ hainlerine karşı da 15 Temmuz 2016’da gerekli cevabı verdik. Cumhurbaşkanı önderliğinde güvenlik güçlerimizin teröristlerin kökünün kazınması, FETÖ artıklarının temizlenmesi için verdiği mücadeleyi de millet olarak destekliyoruz. Terör örgütlerine karşı onurlu ve şerefli mücadelemiz de devam etmekte. Kim ülkemize ve milletimize ihanete kalkışıyorsa onların kafasının ezilmesi ve yok edilmesi adına göğsünü siper eden kahramanlarımızla birlikte olduğumuzu cümle alem biliyor.

Bilinmeli ki Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu cumhuriyetin sahipleri kim olursa olsun hainlere bu fırsatı vermeyecektir, boş hayaller peşinde koşanlar bunu o küçük beyinlerine iyi kazısınlar. Kazımazlarsa o beyinleri patlatmak da hepimizin görevidir.

Çünkü Türk’ün Türk’ten başka dostu yok. Gidecek bir başka vatanımız yok. Altında özgür olarak yaşayacağımız bir başka bayrak yok. Güveneceğimiz Türkiye Cumhuriyeti’nden başka bir cumhuriyet yok. Çünkü biz Türk oğlu Türk’üz. Atatürk’ün çizdiği yolda gösterdiği hedeflere yürümekte kararlıyız.

VAKALARIN ARTIŞI KİMİN SUÇU?

Bölgemiz için kırmızı alarm çalıyor. Salgın aldı başını gidiyor. Kurallara uymayanlardan ötürü sevdiklerimiz bu hastalığın pençesine düşüyor. Artvin’den Samsun’a kadar bölgemizdeki illerde vaka sayısı nüfusun neredeyse yarısına ulaştı.

Köylerden kentlere gidiş gelişlerin vaka sayılarında artışa neden olduğu söylense de iktidar partisinin kongrelerinin de etkili olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bir taraftan mesafe-maske-temizlik diyeceksin, diğer taraftan kongre salonlarını dolduracaksın.

Herkes bu kongreleri izledi, gördü, katılımcılar yan yana, mesafe yok, maske yok, kuralsızlık almış başını gitmiş. Bunu söyleyince hemen tepki görüyorsunuz. Trabzon’da bir haftada yüz bin kişi başına 228 vaka düştü. Bu rakam giderek yükseliyor.

Şimdi oturup düşünün, sağlık ordumuzun emeğine yazık değil mi? Hepimizin bildiği gibi her şeyin başı sağlık değil miydi? Trabzon Tabip Odası Başkanı Kibar Yaşar Güven, “Hafta sonu da sokağa çıkma yasağı olduğu için insanlar köylerine gidiyor. Orada 3-4 aile beraber yaşıyor. Burada çok fazla maske ve mesafeye de dikkat edilmiyor. Sonra insanlar pazartesi şehre dönüyor. Yani temas da artmış oluyor” dedi. Gelin bu uyarıyı da dikkate alın.

Dr. Milletvekili Mustafa Adıgüzel, ülke çapında vaka artışının yaşandığı Trabzon, Rize ve Ordu’da iktidar partisinin kongrelerinin yapılmasına dikkat çekmiş.

Adıgüzel, “Sağlık Bakanı Ordu’da yüzde 100 vaka artışı var diyor. Ama ardı ardına bu illerde kongreler yapılıyor. Hem de Erdoğan’ın tabiriyle lebalep yani ağzına kadar dolu salonlarda. Bu bir marifet değil, garabettir. Burada açıkça bir suç vardır. Savcıları göreve davet ediyorum” çağrısını yaptı.

Bu gelişmeler ışığında normalleşme takviminin mart ayında başlayacağı söyleniyor. Gel de inan! Kural diyenler kuralları yerle bir etti. Bedelini ise hala kapısına kilit vuran işyerleri ödüyor. Vaka artışlarının sorumlusu kim?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap