SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bu Sevdadan Vazgeçin
15.04.2020

Bir taraftan kadınlara karşı şiddeti önlemek için, diğer taraftan geleceğimiz olan çocuklarımızı korumak için mücadele edildiği söyleniyor. Gelin görün ki bu iş hiçte söylenildiği gibi yürümüyor. Ülkemizde sayısız kadın aşağılık insanlar tarafından katlediliyor, çocuklar ise şerefsizler tarafından taciz ediliyor.

Bu işi kökten çözmek için doğru dürüst bir kanun hazırlanıp yasallaştırılmıyor. Hazırlananları da bir tarafından delmek için çaba gösteriliyor. Kadına kalkan eller kırılacaksa bunun yaptırımın sağa sola çarpıtmadan adını koyup uygulayacaksın. İnşallah kadına karşı şiddetin önlenmesi adına sosyal devlet olma adına köklü çözüm getirilir.

Diğer taraftan çocuğa cinsel istismar yarası hala kanıyor. Küçük yaşta evlendirilen evlatlarımızın sayısı hiçte küçümsenmeyecek kadar çok. Saldırıya uğrayan çocuklarımızın sayısı da artıyor.  Birçocuğun hayatını karartacak canilerin affı için, yada aldıkları cezaların indirime uğraması için de adım atmak ne demek oluyor.

Kaldığı yurtlarda, kurslarda taciz edilen evlatlarımızı, çocuk yaşta evlendirilen kızlarımızı unutmak mümkün mü? Gece yarısı çocuk yaşta evliliğin yasalaşmasına ilişkin maddelere sert tepkiler oluyor. Kız çocuklarının kendilerinden 15 yaş büyük istismarcı ile evlendirilmesini öngören teklife karşı kadın örgütleri “Cinsel istismarın affı olmaz” cevabı verirken, teklifin önümüzdeki günlerde Adalet Komisyonu’na sunulabileceği belirtiliyor.

Çocuk istismarının affımı olur Allah aşkına. Böyle bir teklifin hazırlanması bile yanlış.  Teklifte, 14 yaşına giren bir çocuk ile cinsel istismar faili arasında 15 yaştan fazla fark olmaması, failin suçu işlediğinde başkasıyla evli olmaması ve mağdur çocuğun şikayet etmemesi durumlarında cezanın ertelenmesinin önü açılması ne demek.

Bu teklif kız çocuklarının 13 yaşından itibaren cinsel saldırıya ve zorla evlilik şiddetine maruz bıraktığını görmüyormusunuz? Bunun önünün açılması için yasal zemin mi hazırlanıyor. Çocuk yaşta kızları istismar edip evlenenlerin meşrulaştırılmasının kabul edilmesi mümkün değil.

Çocuklar cinsel objemi Allah aşkına, evlilik denilen sorumluluğu taşıyacak ve kendilerini koruyacak yaşta olmadıkları biline biline böyle bir teklifi sunmak doğru bir adım olmadığının altını çizmek isterim. Söyleyeceğim şu ki gelin bu sevdadan vazgeçin.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap