SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bu millete yazık değil mi?
3.12.2019

Türkiye’de millet inim inim inliyor diyoruz kızıyorlar. Bu kadar sıkıntı çeken bir milletin sesini duymayan iktidarın Cibuti’de cami açılışına 744 bin lira maliyeti bulan özel uçakla gittikleri ortaya çıktı. Bu ziyarete TBMM Başkanı, eski bakan ve Diyanet İşleri Başkanı heyet ile gitmiş

Bu millet yapılan zamlar karşısında çaresiz duruma düşmüşken bu neyin lüksü acaba. Türkiye’de iktidar partisinin bakanlarını ve diğer yetkilileri taşımak için 10 civarında VİP uçak var deniliyor. Bu uçaklardan biri ile gerçekleştirilen bu ziyaretin maliyetine bir bakın Allah aşkına. Nereden geliyor bu değirmenin suyu tabi ki vatandaşın cebinden.

Bu uçağın tahmini olarak saatlik yakıt masrafı 1800 dolar. Saatlik kiralama ücreti ise 9 bin dolar civarında. Heyetin Cibuti seferi yaklaşık 6 saat sürdü. Sadece yakıt gideri 21 bin 600 dolar yani 124 bin lira. 61 asgari ücret ediyor bu para. Kiralama gideri 108 bin dolar yani 620 bin lira ve 303 asgari ücretlinin aylık maaşına eşit olduğu ifade ediliyor.

Arkadaş gel de şaşırma. Ülkemizde 65 milyon kişinin geçim derdine düştüğü söyleniyor, açlık, yoksulluk sınırı rakamları açıklanıyor kimse duymuyor, heyet 6 saatlik seyahat için 744 bin lira maliyeti bulan VİP uçuş gerçekleştiriyor. Cami açılışı yapılıyor birde hibe baraj yapılıyor. Olsun be nasıl olsa sizin cebinizden çıkmıyor, VİP’te uçun, hibeler yapın.

Neden bu kadar israf şaşırmamak elde değil. Ülkemizde dört kişilik bir ailenin sağlıklı dengeli ve yeterli beslenebilmesi için açlık sınırı 2 bin 102 lira olarak açıklanmıştı. Toplumun açlık sınırında olan sayısı ise 15 milyonun üzerinde olduğu dile getiriliyor duyan yok.

Yoksulluk sınırının altında olan oran ise yüzde 80 deniliyor ses çıkaran yok.  Açlık ve yoksulluk sınırında bulunan bir milletin yöneticilerinin özel ve VİP uçak kiralayarak yolculuk yapmasının anlamı ne. Türkiye’deki milyonerlerin sayısı 10 ayda 30 bin 116 kişi artarak 191 bin 916’ya ulaştığı açıklandı.

Kim bu zenginler bilen var mı? Yok. Yazık be bu millete yazık.

Her ihtiyacına zam gelin milletle dalga geçer gibi uçak kiralamak, hibe baraj yapma neyin nesi Allah aşkına. Ülkemizde işçiye, memura, emekliye, çiftçiye sıra gelince yüzde 4-5 zam, kendinize gelince VİP uçak kiralamak ne kadar düzgün bir tavır acaba?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap