SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bu kin bu öfke ne diye
19.01.2021

Ülkemizde geride kalan zaman diliminde o kadar çok olay yaşandı ki. Gözyaşları sel oldu. Pırıl pırıl kardeşlerimiz sağ-sol kavgasında hayatını kaybetti. Sayısız eve ateş düştü. Sonuçta kazanan olmadı, millet olarak yaşadığımız o kavgalar nedeniyle çok acılar yaşadık.

12 Eylül 1980 öncesinde düşünen, okuyan, üreten sorumlu birey olarak kendini yetiştirenler birbirine karşı o kadar büyük öfke duydu ki; silahlar, bombalar kullanıldı. Ebediyete uğurladığımız sevdiklerimizle birlikte sayısız gazeteciyi de kaybettik.

Gazeteciler, Uğur Mumcu, Erdoğan Hançerlioğlu, Muzaffer Feyzioğlu, Ahmet Taner Kışlalı, İlhan Darenderelioğlu, Çetin Emeç, Kemal Fedai Çoşkuner, Abdi İpekçi ve İsmail Hakkı Gerçeköz’ün hayatlarını çaldılar öldürdüler.

Düşünceleri nedeniyle yapılan bu saldırıların sonucunda kazanan olmadı, ülke ve millet olarak değerlerimizi kaybettik. Açık yüreklilikle söylüyorum vatanıma, milletime, bayrağıma, devletime, dinime ve cumhuriyete el ve dil uzatan hainlere karşı mücadelede 83 milyon varız.

Bunların dışında düşünüyor, düşündüğünü söylüyor diye hiç kimse dövülmeyi ve vurulmayı hak etmiyor. Unutmamamız gereken bir gerçek var düşündüğünü söyleyen değil, görünmeyen bilinmeyen ve sinsice durup bir köşede hain planlar yapanlar tehlikelidir.

Bugüne gelirsek, gazeteci Orhan Uğuroğlu evinin önünde saldırıya uğruyor, bu yetmezmiş gibi Afşin Hatipoğlu evinin önünde darp ediliyor… Bunların yankısı sürerken, saldırılar siyaset yapanlara sıçrıyor, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a da evinin önünde sopalı ve silahlı saldırı yapıldı.

Nedir bu kin, nedir bu öfke. Hepimiz kardeşiz, bu kavga ne diye. Gazetecilere ve siyasetçilere yapılan bu saldırılar yineliyorum, kimseye bir fayda ve çıkar sağlamaz. Türkiye hepimize yetecek kadar büyük bir ülkedir.

İnanın millet bıktı artık, kutuplaştırmadan, ötekileştirilmeden, nefret dilinden, düşünenlerin, konuşanların hedef gösterilmesinden. Hep birlikte özgürce yaşamak varken milleti lütfen içinden çıkılmaz acı verecek olaylara ve ortamlara sürüklemeyin. Bilesiniz ki bunun vebalinden bu dünyada da öteki dünyada da kurtulamazsınız.

AŞIDA KAYNAK YAPMAK

Salgın nedeniyle ülke olarak her alanda zor günler geçiriyoruz. Ekonomisi dibe vuran milletin vücut kimyası bozulmaya başladı. Umut olarak görülen aşı ülkemize geldi. Öncelikli olanlar aşı olmaya başladı. Cumhurbaşkanı ve muhalefet partilerinin milletin aşı olmasına öncelik etmesi takdirlik.

Gelin görün ki sıra beklemeden aşı olmak için araya kaynak yapanlar olması insanın canını sıkıyor. Neden böylesiniz Allah aşkına. İktidara yakın olan, olmayan kişilerin araya kaynak yapıp vuruldukları aşı ile hangi vatandaşın hakkını çaldığını düşünmüyor mu acaba? Nerede insana saygı, nerede adalet yazık hem de çok yazık.

GERÇEKLERİ YARGITAY SÖYLEDİ

Siyaset sahnesinde yer alan partilerin üye sayıları ile ilgili Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı gerçekleri gözler önüne serdi. Umarım bu rakamlar herkese ders olur. Ülkemizde 2019 yılında 3 parti kurulurken 2020 yılında kurulan 17 parti ile birlikte siyasi parti sayısı da 107’ye yükseldi.

Yargıtay’ın 11 Kasım 2020’de açıkladığı 11 milyon 49 bin 956 üye sayısını geride kalan iki ayda 107 bin 700 arttıran AK Parti’nin, güncel üye sayısı 11 milyon 157 bin 566 oldu.

MHP’nin 11 Kasım 2020’de 492 bin 994 üye sayısında geride kalan iki ayda 2 bin 886 azalarak 490 bin 131 olarak kayıtlara geçti. Kasım 2020’de 1 milyon 252 bin 905 üyesi bulunan CHP’de bu rakam 2 bin 270 azalmayla toplam 1 milyon 250 bin 635’te kalarak üye kaybeden partiler oldu.

400 bin üye hedefi koyan İYİ Parti’de 316 bin 319 olan üye sayısını iki ay içerisinde 14 bin 131 arttırdı ve toplam 330 bin 450’ye çıkardı.  Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan öncülüğünde 2018’de kurulan Yeniden Refah Partisi'nin 57 bin 175 olan üye sayısı, Ocak 2021 itibariyle 102 bin 841 oldu.

Bu rakamları siyasi parti mensupları iyi okuyup gönüllere girerek vatandaşların tercihlerine neden olma adına adım atarlar. Kavgadan beslenmenin hiç kimseye fayda getirmeyeceğini bu rakamlar gözler önüne sermiştir. Üye sayısını arttıranlar bu artışı da teselli görmesinler, çünkü sandıklar kurulduğunda millet tercihini yaşadıkları ile endeksleyerek yapacak.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap