SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bu “Katar” da olmaz
29.06.2021

Türkiye’nin Katar sevgisi aldı başını gidiyor. Ülkemizde Katar, İstanbul Haliç Altın Boynuz Projesi'ne ortak oldu. Antalya Limanı'nın işletme hakkını aldı. Süleymaniye'deki yenileme projesine ortak oldu Borsa İstanbul'un % 10'u Katar'a satıldı.


Tank Palet'e 25 yıl süreyle Katar ortak oldu. Kanal İstanbul güzergahındaki arazilerin 44 dönümünü Katar emirinin annesi satın aldı. Finansbank'ın % 99.8'ini ve Abank'ın tümünü ile Digiturk'ü Katar aldı.

İstinyePark'ın % 42, Boyner'in % 30.7, Banvit'in % 79.5 hissesi ile Arkas İnşaat ve Ergo Portföy Katar'ın oldu. Katarlılar Türkiye'de 1600 konut satın aldı. TOKİ ise Katar'a Ataköy sahilinde 125 dönüm arazi  Katar emiri, Türkiye'ye 500 milyon dolarlık uçak ve 53 yarış atı hediye etti, Türkiye Doha'da askeri üs kurdu.


“Katar Askeri Hava Aracı ve Destek Personelinin Türkiye’de Geçici Konuşlanması Konusunda Teknik Düzenleme” imzalanmasının ardından Katar, pilotlarının eğitimi için Türkiye’ye 36 jet ve 250 personel konuşlandırabilecek. Türkiye, Katar’ın askeri nakliye uçaklarını kendi amaçları için kullanabilecek. Katar, askeri uçaklarının Türkiye’de kullandığı yakıtın ücretini Türkiye’ye ödeyecek. Nedir bu Katar sevdası millet anlamış değil. Bu “Katar” da olmaz dedirten bu adımların gelecekte kokusu nasıl çıkacak şimdiden millet merakla bekliyor. 


ALÇAKSINIZ… KAHPESİNİZ VE KALLEŞSİNİZ


Meczupların şerefsizlikleri bitmiyor. Dünya Lideri Mustafa Kemal Atatürk’e karşı sözlü saldırıların yanı sıra onun eserlerine, heykellerine de alçakça saldırılar sürüyor. Kendi içimizdeki hainlerin yanına birde Arap ülkesi meczuplar eklendi.

Bilinen bir gerçek vardır Arap ülkelerinin Türklere karşı hiç hayırlı rüya görmediğidir. Tezcan Temelkuran sosyal medyasında, “Gülhane parkı’nda bulunan Atatürk büstünü tokatlayan Araplar” sözüyle bir video paylaştı.

Temelkuran, “Atatürk sadece Yunan Ordularına karşı savaşmadı; İtilaf Devletleri boyunduruğu altında İstanbul Hükümeti, Halife Ordularına yâni Büyük Nutku'nda söylediği gibi, "dahili bedhahlara " karşı da savaştı. Ve yendi. Kuyruk acıları geçmedi, geçmez” paylaşımında bulunmuş.


Araplar ülkelerinin Osmanlı’dan beri gelen Türk düşmanlığı bitmedi, bitmeyecekte. Kurtuluş savaşında İngilizlerle bir olup Türklere ihanet eden bu Arap ülkelerinin bizlere hayırlı rüya görmediğini bu alçakların Atatürk’ün büstüne karşı yaptıkları şerefsizlikle bir kez daha görmüş olduk.


DİĞER HASTALIK İSTATİSTİKLERİ


Pandemi illetinin getirdiği yasaklar 1 Temmuz’da kalkacak. Yeni dönemde halk olarak maske, mesafe ve hijyen kurallarını yine elden bırakmamak gerektiğini tekrarlamak isterim. Virüs kılık değiştiriyor varyant olarak yeniden hortluyor. Aşı vurulan vurulmayan herkesin daha dikkatli olması gerektiğini söylemek isterim.


Aşıda ülke olarak hızla yol alıyoruz, 18 yaşı da aşılamaya başladık. Haydi aşıya lütfen. Bırakın nazlanmayı, korkuları ve ortaya atılan abuk sabuk söylemleri haydi aşıya. Kim ne derse desin, hükümeti çok eleştirdik, sağlık önlemleri, ekonomik anlamda geç ve yetersiz adımlar konusunda. Vaka sayısının artmasının tek sorumlusu sorumsuz ve duyarsız davrananlar olduğunu bundan sonra söyleyeceğim. Bu saatten sonra kimse topu hükümete yuvarlamasın. Herkes aynaya baksın.


Sözü salgından açmışken, her gün Kovid-19 vakaları açıklanıyor, millet ise diğer hastalıkların istatistiklerini de merak ediyor. Bu rakamlardan ses çıkmıyor. Türkiye’nin sağlık alanında tek derdi bu mu, açıklayın şeffaf olarak diğer hastalıkların istatistiklerini de bakalım ülkemizde durum nasıl. Duydunuz mu sağlığı yöneten saygın yöneticiler.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap