SON DAKİKA
SON DAKİKA


Brova vallahi!
16.04.2019

Ülke olarak başarılı işlerin altına imza atıyoruz Vallahi bravo. Seçim denildi, bir türlü tantanası bitmedi. Bitse de geçim derdi başlasa diyorduk gelin görün ki iktidar partisi olmaz dedi oylar sayılacak İstanbul’u vermezuk diye direnmeye başladı.

Dün depolarda soğan kalmadı, patates tarlada kaldı dedik belki duyan olur diye gündeme getirdik durumun vahametini. Görünen o ki bundan kimse pay çıkarmıyor. Varsa yoksa seçim deniliyor, geçim derdi ile ilgilenen yok.

Ekonominin dibe vurduğunu söyledik, dün açıklanan işsizlik rakamları da bunu gösterdi. Bu yılın ilk ayında işsiz sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 1 milyon 259 bin kişi artarak 4 milyon 668 bin kişi oldu. Yüzde olarak ta 14.7’ye çıktı.

İşsizlik rakamları ekonominin ne kadar kötü olduğunu gözler önüne seriyor, iktidar hala oy saydırmakla gündemi meşgul ediyor. Millet kendi derdini unuttu bu oy tantanasını konuşarak gündemden uzaklaştı. Tarım dışında işsizlik oranı yüzde 16.8’i buldu duyan var mı diye bakacağız.

Genç nüfusa sahip ülke olarak gurur duyuyoruz ama gençlerimiz işsiz geziyor. 15-24 yaş genç işsiz sayısı yüzde 26.7’ye çıktı, 15-64 yaş arası işsiz sayısı ise yüzde 15 oldu. Düşünebiliyor musunuz ülkemizin gençlerine istihdam alanları yaratması gereken hükümet ve onun ittifak ortağı seçimden başka bir şey konuştuğu yok.

İstihdam yok dedim, geçen yıla göre bu yıl 872 bin kişi azalarak 27 milyon 157 bin kişi oldu. İstihdam oranı 1.9 puanlık azalış ile yüzde 44.5 oldu. Bitmedi durun mevsim etkisinden arındırılmış işsiz sayımız bir önceki döneme göre 170 bin kişi artarak 4 milyon 872 bin kişiyi buldu. İşsizlik oranı 0.6 puan artarak yüzde 13.3 oldu.

Tarımda inşaatta sanayide istihdam sayısı azaldı, hizmet sektöründe 2.3 puanlık bir artış yaşanmış. Sanayi sektöründe ise değişim yok. Olmaz tabi üretim yok, ihracat yok, yok oğlu yok. Ne var oyları saymak var. Say oğlu say. Bakalım bu işin sonu nereye varacak.

Dedim ya bravo Vallahi işsizlik almış başını gidiyor, yoksulluk çadırlarında halkımız kalp krizi geçiriyor, hükümet oy saydırmak, İstanbul’u elinden kaçırmamak için her türlü yolu deniyor. İktidar İstanbul için verdiği uğraşı ekonomi için verse belki bunlar yaşanmazdı. Ama nerdeee!!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap