SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bir milletvekilinin itirafları
27.11.2020

 
Zaman su gibi akıp gidiyor. Geride kalan süreçte neler yaşandığını unutup gidiyoruz. AK Parti’nin kurucusu eski Diyarbakır Milletvekili Mehmet İhsan Arslan’ın BBC’de yaptığı açıklamalar gündem arasında kaynadı gitti.
Arslan ne demiş;

“PKK'nın ve örgütün bizim dönemimizde bazı yanlışlarımızdan dolayı çok fazla uluslararası boyut kazandığını, çok fazla büyük ülkelerin istihbarat ve siyasi kadrolarının bütününe girdiğini söylüyorum.”

BİZE AĞABEY DİYORDU

“Suriye'yi iyi yönetebilseydik, Esad bize ‘ağabey’ diyordu. Bizim mahallemiz gibiydi. Yüzyıldır bir demokrasi olamadık, adamdan bir sene içinde demokratikleşmesini istedik. Ona muhalif olan radikal İslamcı grupların biranda çevreden merkeze gelip oturmasını, Esad'ın buradan gitmesini bekledik. Bu, işin tabiatına uygun değil.”

KİMYAMIZI BOZDU

“15 Temmuz bizim kimyamızı bozdu. FETÖ'nün vesayeti gündeme gelmeye başladı. Biz bunu fark ettiğimizde irkildik. Ondan sonra da tabii kıyamet koptu. O güne kadar hukuk içinde kalmaya azami dikkat gösteriyorken 15 Temmuz'dan sonra doğrusu panikledik ve olayın vahameti karşısında ancak yargıyı kullanarak başarılı olabileceğimiz kanaatine vardık.
Onların yargıyı kullanırken kullandığı bütün taktikleri, araçları, biz kullanmaya başladık, can havliyle.”

HUKUK LAZIM

“Bugün eğer bir hukuk lazım diyor isek, ekonomide reform lazım yapmamız lazım diyorsak, zımnen bugüne kadarki politikalarımızda sıkıntı olduğunu kabul ediyoruz demektir. Bu bir itiraftır. Hata yapan birilerinin bu hatayı düzeltip doğru olanı yapmaya çalışması zor oluyor biraz. Başkanlık sisteminin bizde iyi sonuçlar vermediği kabul ediliyor, ben de katılıyorum.”

Arslan’ın bu söylemlerinin değerlendirmesini millet bugün ile mukayese ederek yapacak. Ben partide etkinliği ya da yol ayrımı belirdiğinde veya dışarıda kalınca neden partiye muhalefete başlanıp günah çıkarıldığına dikkat çekmek istiyorum.

Bu alışkanlık sadece iktidar partisinde mi var? Hayır, diğer partilerin hepsinde var. Milletvekili, bakan, parti yöneticisi olunca her şey güllük gülistanlık, olmayınca kötü. Artık bu alışkanlık yerini dışarıda konuşma yerine parti sıralarında otururken söyleme kültürünü geliştirmek ve dile getirilenlere en iyi ben bilirim anlayışı ile yaklaşmayıp kulak verme anlayışına bırakmalı.

Cumhurbaşkanı veya diğer partilerin liderleri partilerinin içerisinde dile getirilen düşüncelere ters düşen kararlar alsalar da, çoğunlukla parti kurmaylarının hazırladığı raporlar doğrultusunda yola devam edilmiştir. Yukarıda belirtilen örneklerde olduğu gibi parti içindeyken dile getirmeyip, kadro dışı kalınca seslendirmenin artık hükmü yok. Çünkü zaman geri gelmiyor.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap