SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bir fotoğrafın anlattıkları
21.11.2020

BİR FOTOĞRAFIN ANLATTIKLARI


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanının kutlandığı gün olan 15 Kasım’da yavru vatana yaptığı ziyaretle ilgili tartışmalar sürerken gözlerden kaçan bir ayrıntı Rumların zalimliklerini gözler önüne seren bu fotoğrafta saklı idi.

1974 yılında Rumların yaptıkları katliamı unutturmayan bir sınıf var ki o sınıfta 37 yıldır ders verilmiyor. Rumlar girdikleri bu sınıftaki bütün öğrencileri işkenceyle katledip toplu mezara gömmüşlerdi.


BU ARAYA FOTOĞRAF GİRECEK

Acı ve gözyaşının yaşandığı bu günde Rumların mezalimine uğrayan öğrencilerimizin ders gördüğü sınıfta en üstte Atatürk’ün, altında Rauf Denktaş’ın resimleri ve kara tahtada isimleri yazılmakta. Rumların yaptığı mezalimi hatırlatıyor.

Bu fotoğrafa ‘Türk ordusu KKTC’de işgalci’ diyen zihniyetin iyi bakması gerekir. Rumların ordumuz adada değilken küçücük çocukları hem de işkenceyle katletmekten çekinmediklerinin ve işledikleri vahşetin fotoğrafıdır bu.

DİKKAT ÇEKEN SURİYELİ SAYISI

Ülkemizde bulunan 0-4 yaş arası Suriyeli mülteci sayısı 503 bini aştı, bunun 440 bini Türkiye doğumlu. Son 4 yılda gün başına düşen Suriyeli doğum oranının 302 olduğu ileri sürülüyor. Ülkemizde bugün her 23 kişiden biri Suriyeli. Bu doğum hızıyla 20 yıla kalmadan her 13 kişiden biri Suriyeli olacak. Bu rakamlar ‘sanki ülkemize üremeye gelmişler’ dedirtiyor.

Türkiye’de geçici koruma altındaki kayıtlı Suriyeli sayısı 21 Ekim 2020 tarihi itibarıyla bir önceki aya göre 2 bin 549 kişi artarak toplam 3 milyon 624 bin 517 kişi oldu. Bu kişilerin 1 milyon 694 bin 242’sini (yüzde 46,7) 0-18 yaş arası çocuklar oluşturuyor. 0-18 yaş arası çocukların ve kadınların toplam sayısı ise 2 milyon 558 bin 139 kişi. (yüzde 70,5)

30 Aralık 2019 tarihi itibarıyla 110 bini aşkın Suriyeliye Türk vatandaşlığı verilmiş, bunların 55 bine yakınını yetişkinler, yaklaşık 57 binini ise çocuklar oluşturmakta.

Göç İdaresinin 21 Ekim 2020 tarihli verilerine göre, en çok Suriyeli barındıran şehir 512 bin 578 kişi ile İstanbul olurken, Suriyelilerin en az olduğu şehir ise 24 kişi ile Bayburt. Bayburt’u 38 kişi ile Tunceli, 41 kişi ile Artvin takip ediyor.

KORKMA ALMANYA, ÜLKÜCÜLERDEN KORKMA!

Ülkemize karşı her oyunun altından çıkan Fransa geçtiğimiz günlerde Ülkü Ocakları’nı yasaklama kararı almıştı. Ne hikmetse özgürlüklerin savunuculuğunu kimseye bırakmayan Fransa endişelenince böyle bir yola başvurdu.

Türkiye’nin yakın siyasî tarihinin son yarım asrında önemli yer alan Ülkü Ocakları’nın milli ve manevi değerlere sahip çıkması ve Türk milliyetçiliği fikrini benimsemesinin Fransa’yı rahatsız etmesi yetmediği gibi şimdi de Almanya piste çıktı.

Ülkücülerin milli ve manevi değerlere sahip çıkmada gösterdikleri dik duruş Almanya’nın zikzak çizen politikasına rahatsızlık verdi sanırım. Avrupa’da ülkücü hareketin engellenmesi adına getirilen yasaklara Almanya’nın da katılmasına hiç şaşırmadım.

Terör örgütüne kucak açan, ülkesindeki teröristlere karşı yaptırım uygulamaktan imtina edip, hatta onları desteklemekten kaçınmayan Almanya’nın ülkücülere karşı yasa tasarısı hazırlığına girişmesi bir kuyruk acısının olduğunu göstermekte.

Sen teröristlere sahip çıkıyorsun, onlar manevi ve milli değerlere… Korkma Almanya, ülkücülerden korkma! Bir gün sana da ülkücü hareket gerekli olur.

 

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap