SON DAKİKA
SON DAKİKA


Baş İmam ortalığı karıştırdı
16.03.2021

Ayasofya’nın Baş İmamı Mehmet Boynukalın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bir açıklama yaptı ortalığı karıştırdı. Boynukalın, kadın cinayetlerine ilişkin, "Kadın cinayetleri vurgusu, kadını erkeğe düşman etmeye çalışan sloganik medya propagandasıdır" şeklindeki zırva sözlerine her kesimden tepki geldi.


AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’de herkes tarafından kabul gören, "Bu açıklamalar siyasetin yükünü artıyor. Siyaset çok ağır bir iş. O yüzden bence herkes kendi işini yapmalı diye düşünüyorum" yanıtını vermişti. 

Boynukalın işi daha da ileri götürerek Zengin’e, “Kur'an'ın yönetim hakkını erkeğe verdiğini belirterek "Bizim amacımız bunun iş işten geçmeden anlaşılması" cevabını vermişti. Yok be kadının yönetimini erkekler alacak öyle mi. Kadınların kendini yönetecek kadar akılları vardır Boynukalın sen merak etme. Ne hikmetse söz konusu kadın oldu mu ahkam kesmede geri kalmayanların yanı sıra işin boyutu o kadar ileri getirildi ki, tartışma muhafazakar çevrede konu oldu.,


Özlem Zengin neden rahatsız olmuş diye soran mı ararsın, Zengin’in İslam’ın özüne balans ayarı çektiğini iddia eden mi ararsın gibi laf tacirliği yapılmış. Şunu hemen söyleyeyim, İslam’ın özüne ayar çekmek kimsenin haddine değil, hele hele Zengin’e laf atanların hiç değil.


Kadınların hala köle gibi görülmesi, erkek hegemonyası altında kalması gibi ne kadar kadınları incitici durum söz konusu ise bazı tipler kafalarını bulundukları yerden çıkarıp ahkam kesmeye başlıyor. Boynukalın kadın cinayetlerinin durması adına kafa yorma yerine işi sulandırmayı tercih etmiş.

Kadın erkeğe düşman olmaz bu biline. O anne olur, eş, olur, kardeş olur, ülkenin milletin var olmasında dik durur. Düşün artık kadınların yakasından. Şirinleri oynama adına ahkam kesenlerde aynaya bir baksınlar kadınlar olmasa idi acaba ne olurlardı.


Kim kadına el, dil uzatıyor, yumruk kaldırıyor, tetik düşürüyorsa, kadına ikinci sınıf davranışı gösteriyor, iteliyor, küçük görüyor, onlar hakkında söz söyleme hakkını kendinde kim görüyorsa onun İslam’la, dinle ilgisi alakası yoktur arkadaş bu kadar.


Kafası basmayanlara


“Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” diyen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün,  “Bir toplum, cinslerden yalnız birinin yüzyılımızın gerektirdiklerini elde etmesiyle yetinirse, o toplum yarı yarıya zayıflamış olur. Bizim toplumumuzun uğradığı başarısızlıkların sebebi, kadınlarımıza karşı ihmal ve kusurdur” sözlerini armağan ediyorum.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap