SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bak şu profesöre!
12.08.2020

Düşünün, adam profesör olmuş. Bilim adına evlatlarımızın engin bilgilerle donatılmasına kafa yormak, yaşananlara ve gelişmelere sağduyu ile yaklaşım göstermek gerek. Nifak tohumu saçmamalı.

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili “Kan dökülecek” şeklinde sosyal medyadan mesaj atmaya kadar işi götürüp milletin tepkisini çekmiş. Sormak gerek bu zata ve bunun gibi zırvalayanlara: Kan dökülecekmiş diyerek toplumu kutuplaştırma hakkını nereden alıyorsunuz?

Ya da kadınlar adına konuşma yetkisini kimden alıyorsunuz? İstanbul Sözleşmesi’ne takılmış. Güya bu sözleşme ile birlikte ülkemizde gizli tuzaklar kurulduğuna kadar işi getirmiş. Bak profesör, kadınların olduğu yerde tuzak olmaz, olsa olsa dürüstlük ve eşitlik olur, çalışkanlık olur, sevgi olur, sadakat olur.

Aklıma gelmişken kadınlar ve çocuklar olunca senin gibiler neden piste çıkıp laf üretiyor? Bunu defalarca sordum, kimseden çıt çıkmadı. Bak Sofuoğlu, kadınların eşit olması ve söz hakkına sahip olması seni neden rahatsız etti acaba?

Ailenin baskısı olunca çocuk ellerinden alınıp devletin güvencesine verilirmiş, ne var bunda, devletten daha güvenilir bir kapı var mı profesör? Devlet himayesine aldığı çocuğu, sen merak etme, topluma faydalı bir birey olarak yetiştirir. Sen bu kapıyı başka kapılarla karıştırdın herhalde. Bir de cinsellik konusuna takılmışsın, hayırdır neden bu konu senin bu kadar dikkatini çekti?

İstanbul Sözleşmesi’nin metninin çok kan dökülmesine neden olacağına vurgu yapan bu zat çok okumuş kafa patlatmış, bula bula çocukları ve cinselliği bulmuş ve ahkam kesmiş. Bir de sözleşmeye lanet demiş, ben de sana ‘Hadi oradan be!’ diyorum.

SAMSUN DOSYASI

Cumhur İttifakı’nda Samsun dosyası baş ağrıtmaya devam ediyor. AK Partili Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Hasan Uzunlar, 10 Kasım’da Atatürk ile ilgili yaptığı paylaşım sonrası partinin gösterdiği doğru bir yaklaşımla disiplin kurulu tarafından görevinden istifa ettirilmişti. Bu istifa alkışlanırken, aynı kişinin bu kez il encümen üyeliğine seçilerek ödüllendirilmesi ittifak ortağı MHP’yi kızdırdı.

Sosyal medyasından “Her zaman söylerim. MHP’den ayrılan Müslüman kesim Muhsin Yazıcıoğlu ile devam etti. Milliyetçi kesim MHP’de kaldı. İP’e de tüm bunlardan arta kalanlar gitti” yazan Uzunlar’a ödül gibi yeni bir görev verilmesi elbette MHP’de rahatsızlık yaratır.

MHP, kendileriyle ilgili bu yorumda bulunan kişi ile ilgili yaptırımda bulunmak yerine ona yeni görev vermesine, MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, “Karşı tarafta böyle adamlar çıkıyor, Atatürk’e, MHP’ye olmayacak şeyleri söylüyor ve hakaret ediyor. Kınama cezası verilmiş. Kınama cezası ne demek? Bu kadar ağır bir suça kınama cezası verilmesi bence yetersiz. AK Parti kanadında böyle suçları işleyenlerin, ittifakın ruhuna zarar vermeye çalışanların orada barındırılması anlaşılır gibi değil” sözleriyle tepki gösterdi. Bu sözler sonrası gözler genel merkezlere çevrildi, bakalım AK Parti ortağının gösterdiği hassasiyeti gösterecek mi, göstermezse MHP de bunun altında kalmaz biline.

İMAMA VE CAMİYE ÇİRKİN SALDIRI

Dünya ile birlikte yaşadığımız salgına karşı herkes üzerine düşeni yerine getirmekle mükelleftir. Bu konuda vatandaşı duyarlı olmaya davet edecek kişilerin başında da camilerimizde görev yapan imamlarımız geliyor.

Görevini layıkıyla yapanlara herkesin saygı göstermesi gerekir. İstanbul’da sorumsuz bir kişiyi uyardı diye imama saldırılmasının affedilir tarafı yoktur. Bu utanmaz saldırgan, imama yaptığı saygısızlıkla kalmayıp cami görevlisine de saldırmış. Burası dağ başı mı?

İmama ve cami görevlisine saldıran bu aymaz umarım bunun bedelini en ağır şekilde öder. İnsanlar ahlaktan o kadar uzaklaşmaya başladı ki bu olayı haber yapmak isteyenlere de saldırmış. Nereye gidiyoruz beyler? Camilerimizin imamına ve gazetecilere saldıracak kadar şirazesi kayanlara da dur demek gerek.

Bir başka aşağılık olay ise Bursa İnegöl’de yaşandı. Şerefsizin biri camiye girerek dini kitapları yırtıp, ses tesisatını bozmuş. Hep dikkat çektim, milleti germeyin, oynamayın ülkemizin dinamikleriyle. Yaşananlar bakın nelere neden olmaya başladı.

Bu nedenle hep birlikte bu tiplere karşı mücadele etmemiz gerektiğini ve sorumsuz insanların sorun yaratmasına izin vermemek için herkes üzerine düşeni yerine getirmekten imtina etmemeli. Olayların faillerinin yakalanıp cezalandırılmasını beklediğimizi belirtmek isterim.

 

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap