SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bahriye ninenin vasiyet gibi sözleri
21.04.2019
Günlerdir millet huzursuz edildi, demokrasinin gereği yapılan seçim sonrası İstanbul Büyükşehir  Belediye Başkanlığını kazanan Ekrem İmamoğlu’nu göreve başlatmamak için uğraş verildi. 
Yaşananlar nedeniyle dünyaya bile rezil olduk. Halkın iradesine gem vurma adına atılan adımlar devam ediyor, hep söyledim yineleyeceğim, halk bıktı artık bu tantanalardan.
Halkın duygularına 97 yaşındaki Bahriye nine rehber oldu, o kadar güzel sözler dile getirdi ki adeta yüreklere su serpti. Bahriye nine, İmamoğlu’na ‘Atatürk gibi çalış’ diye seslenirken ne demek istediğini herkesin derinden düşünmesinde fayda var.

Ne diyor Bahriye nine, “Ekrem yavrum sana ben çok dua ettim, okudum, okudum, sen orayı kazanana kadar televizyonun başından ayrılmadım. Böyle öldürdüm kendimi. Yavrum çok seviyorum seni. Senin nurunu seviyorum, seni de seviyorum yavrum. Allah’ım sana çok ömürler versin yavrum. Hayırlı uğurlu olsun yavrum” ifadelerini kullanmıştı.
Adına kurban olduğum yüce Rabbim insanın aklı ile yüreği bir çalışanın dileklerini ve beklentilerinin her zaman gerçekleşmesine izin vermiştir. Bahriye ninenin duaları karşılığını buldu, İmamoğlu 16 milyonluk İstanbul’u yönetmek için kolları sıvadı.

Bahriye nine sadece dua etmekle kalmadı İmamoğlu’na, “Çok yaşa, benim kadar yaşa. Sen bu vatan için çalışacaksın, bu vatan bizim güzel vatanımız. Ah güzel yavrum, senin sesini duydum, kurban olayım ben sana kurban olayım. Yavrum, çok güzelsin yav, çok güzelsin. Kalbindeki nurun yüzüne vurmuş senin. Nurlu yavrum benim. Buraları düzelt yavrum, Atatürk gibi yap. Tamam mı?” şeklinde nasihat dolu sözleri adeta vasiyet gibiydi.
Bahriye nine Atatürk’ün ülkemiz ve halkımız için neler yaptığının en canlı tanıdığı idi. O Atatürk’ün yaptıklarını dile getirirken, boyun eğdirdiği Fransa’da bir TV kanalı İmamoğlu’nun İstanbul ve ülke adına seçimi kazanmasını “İstanbul’u Atatürk’ün askerleri kazandı” şeklinde yorumlanması da tesadüf değil gerçeğin ta kendisidir.

Bu nedenle inancından sapmadan, aklını, kalbini bir çalıştırıp, yoktan bir ülke var eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının açtığı yolda, gösterdiği hedefte ilerleyip çağdaş medeniyetler seviyesinin en üst noktasına gelmek için Bahriye ninenin sözlerini bir değil, bin kez herkesin okuması gerekir.
Dilerim Bahriye ninenin ettiği dualara, gösterdiği adrese herkes layık olur.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap