SON DAKİKA
SON DAKİKA


Atatürk'e nankörlük yapıyorlar
15.07.2020

 
Yaşlı bir vatandaşın sosyal medyada yer alan videoda Atatürk hakkında yaptığı konuşma gündem oldu. Mustafa Kemal Atatürk hakkındaki konuşması, izleyenlere duygulu anlar yaşattı. Soysal medyada paylaşılan videoya yorum ve beğeni yağdı.

Yaşlı amca, “Atatürk 'Oğlum ben ölmenizi emrediyorum, geri kaçmanızı emretmiyorum' demeseydi, Seyit onbaşı o topu atmasaydı, biz şimdi abdest alıp namazı nasıl kılacaktık ha, bu ibadet nasıl yapacaktık ha?” sözleriyle herkesi duygulandırdı.

Yaşlı amca, videonun sonunda ise, "Atatürk'e nankörlük yapıyorlar. Hayır kardeşim! Atatürk'e atılan diller çürür" şeklinde sitemde bulundu.

15 TEMMUZ

Bugün, hainlerin tepesine Türk milletinin yumruğunun indiği gün. Bugün, FETÖ’nün ihanetine karşı millet olarak kahramanlık öyküsünün yazıldığı gün. Hain darbe girişiminin üzerinden tam 4 yıl geçti. 251 vatandaşımız şehit, 2196 vatandaşımız da gazi oldu. Ülkenin dört bir yanında kahramanca direniş öykülerinin yazıldığı 15 Temmuz’la ilgili mesajları paylaşıp hainlerin kökü kazınıncaya kadar uyanık kalıp bu davanın takipçisi olacağız.

Ayakta ölmek diz üstü yaşamaktan onurludur. Ne mutlu vatan uğruna can verene!En büyük zaferimiz, hiç düşmemek değil, her düştüğümüzde kalkabilmektir.Bu millet demokrasiyi 15 Temmuz'da bütün dünyaya göstermiştir.

15 Temmuz gecesi milli iradeyi hiçe sayanlar bir tek şeyi hesaba katmadı; egemenlik kayıtsız şartsız milletindir! Bayrağımızı indirtmeyelim, ezanımızı dindirtmeyelim.Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır. 15 Temmuz ve tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun.

MİNİBÜS ŞOFÖRÜ OLMAK

Minibüs şoförü olmak, her babayiğidin harcı değildir. Bu görevi yapabilmek için uzman olmak gerekir. Minibüslerde hepimizin ne anıları vardır kim bilir. Minibüsleri kullananlar günde kaç defa beyin kıvrımlarını zorlarlar acaba, bilir misiniz?
Yolcularını en sağlıklı şekilde gidecekleri yere ulaştırmak için taşıma bilimi olan lojistik bilmeyi elzem kılmanın yanı sıra taşıma şekillerini de bilmek gerekir. İşletme bilimi, reklam, mikro ekonomi, makro ekonomi, müşteri ilişkileri, uluslararası ilişkiler, siyaset, müzik, ilahiyat, psikoloji alanlarında minibüs şoförlerinin bilgiye sahip olduklarını bilmek gerek.

Yolcuları için alın teri dökerek emek harcayan minibüs şoförü yukarıda belirttiğim alanlarda bilgi sahibi olduğu için alanlarında uzmandırlar. Yolcuların sorularına, ücret alışına kadar her türlü sorunların üstesinden gelmek için bu ince mesleği yapmak bu nedenle önemlidir.

Onlar sadece yolcu taşımazlar, yaptıkları yol mesafesinde ne kadar yakıt tükettiklerini, gaz mı, benzin mi, mazot mu kullanılmasının önemini bile hesaplayan şoför esnafımız ekonomi alanında da kendisini iyi yetiştirmiştir.

Yolcular ile olan iletişimi psikoloji olarak da donanımlı olmayı gerektiriyor. Bu alanda da tecrübe sahibi olan minibüs şoförü kardeşlerimizin yolcuları ile kurdukları iletişim toplum psikolojisinin en önemli sac ayağını oluşturmakta.

Yolcusunun gözüne hoş gelecek dokunuşlarla araçlarını seyahat edilir hale getirip konforu da sağlayan esnaf olduğunu hatırlatmak isterim. Yerli ve yabancı turistlere karşı üstlendikleri misyonu birçok kişi görmez ama yaşayan bilir, onların birer turizm elçisi olduğunu.

Yolcularının selameti adına yetkili mercilerle iletişim halinde olurlar. Araçlarında dirlik ve düzeni sağlamak için siyaset bilimini de öğrenmişlerdir. Minibüs esnafı kardeşlerimizin işlerinin hayırlı gitmesi adına edilecek dualarda kilit noktasını oluşturur. Şükür sözcükleri, cümleleri olumlu etki yarattığını herkesin bilmesini isterim.

Müzik ruhun gıdasıdır deriz. Bu gıdayı en çok sunan ve hissederek duygu yansıtan minibüs şoförlerinin yolcularının ruh haline göre hareket edip empati kurup müzik sunduklarına şahit olmuşuzdur. Minibüse binen morali bozuk yolcunun derdine derman olmak için ‘anlat kardeş’ diyerek gönülleri kazandıkları, yolcular arasında ilişkilerin düzenlenmesinde de aktif oldukları için psikolojik olarak da bilgi sahibidirler.

Ekmek tekneleri olan minibüs için her türlü donanıma sahiptirler. Trafik esnasında veya trafiğe çıkmadan hemen yolda kalma, parça eksiği, fren kayması, balata tutulması, şanzıman şişmesi, far sönmesi gibi akıllara gelebilecek olan bilimum acil durumda şoförün yetkinliği, mekanik ilmindeki hüneriyle doğru orantılıdır. Mekanik bildiği için yolcusuna güven verir, memnuniyet yaratır, kullanım tutkusu yaratır.İşte minibüs şoförü esnafı kardeşlerimiz bu özelliklere sahiplerdir. Bu nedenle herkes minibüs şoförü olamaz.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap