SON DAKİKA
SON DAKİKA


Atatürk ile ilgili kuyruk acısı çekenlerin çirkinliği
8.11.2020

Bak şu çirkin adama. Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, bir başkasına ait olduğunu iddia ettiği “Artık deccalın fitnesi bitmiştir elhamdülillah” ifadelerini sosyal medya hesabından Atatürk’e hakaret edenlere çanak tuttu.

Bu çata sormak gerek;

Atatürk’ün saltanatı kaldırması mı bir yerine battı,

Cumhuriyeti ilan etmesi mi yoksa sende sıkıntı yarattı,

Halifeliği kaldırması mı seni rahatsız etti,

Medeni kanunu getirmesi mi seni ürküttü,

Laikliğin kabul edilmesi mi sende sancı yarattı,

Kadın haklarını tanıması mı seni üzdü,

Şapka ve kıyafet kanunu getirmesi mi seni çirkinleştirdi,

Tarikatların kaldırılması, tekke ve zaviyelerin kapatılması mı seni ağlattı,

Soyadı yasasının gelmesi mi seni hasta etti,

Eğitim ve öğretim de yapılan devrim mi sende sızı yarattı,

Harf devrimi mi sende acıya neden oldu,

Dil devrimi mi sende hazımsızlık yarattı.

Bunlar olmasaydı Atatürk’e hakaret edenler hangi milletin ürünü olacaktı, soyadı ne olacaktı acaba. Bugün Atatürk’e saldırırsınız, sonrasında bir yerleriniz sıkışınca onun devrimlerine sarılırsınız. İslam Üniversitesi’nin başında oturuyorsun yine sormak gerek İslam’da bunları yapan kişiye bu kadar saygısızlık yapılması var mı?

Savaşa giderken daima ellerini açıp "Allah'ım sen Türk milletini hiçbir zaman esir etme" diye dua eden Atatürk ile ilgili arkadaş bitmiyor bu meczupların saldırıları. Şunu söyleyeyim bu tipler ne kadar saldırırsa Atatürk sevgisi o kadar büyüyor.

Bak çirkin adam hakaret edilen Atatürk neler demiş, bunları hepiniz biliyorsundur da işinize gelmiyor çünkü kuyruk acısı var sanırım. Okuyun be sende oku çirkin adan saldırdığınız Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk bak neler demiş;

“Din gerekli bir kurumdur. Dinsiz milletlerin devamına imkân yoktur. Yalnız şurası var ki, din Allah ile kul arasındaki bağlılıktır.”

”Bizim dinimiz, akla en uygun ve en doğal bir dindir. Ve ancak bu nedenledir ki son din olmuştur. Bir dinin doğal olması için akla, tekniğe, bilime ve mantığa uyması gereklidir. Bizim dinimiz bunlara tamamen uygundur. Müslümanların toplumsal yaşamında, hiç kimsenin özel bir sınıf halinde varlığını korumaya hakkı yoktur. Kendilerinde böyle bir hak görenler, dinî emirlere uygun harekette bulunmuş olmazlar. Bizde ruhbanlık yoktur, hepimiz eşitiz ve dinimizin kurallarını eşit olarak öğrenmek zorundayız. Her birey dinini, din duygusunu, imanını öğrenmek için bir yere muhtaçtır; orası da Okuldur.”

“Bizi yanlış yola yönelten soysuz kimseler bilirsiniz ki, çok kere din perdesine bürünmüşler, saf ve temiz halkımızı hep şeriat sözleriyle aidata gelmişlerdir. Tarihimizi okuyunuz, dinleyiniz… Görürsünüz ki milleti mahveden, esir eden, harap eden fenalıklar hep din niteliği altındaki küfür ve kötülükten gelmiştir. Onlar her türlü hareketi dinle karıştırırlar. Halbuki, Allah’a şükürler olsun hepimiz Müslümanız, hepimiz dindarız; artık bizim, dinin gereklerini öğrenmek için şundan bundan derse ve akıl hocalığına gereksinmemiz yoktur. Analarımızın, babalarımızın kucaklarında verdikleri dersler bile, bize dinimizin esaslarını anlatmaya yeterlidir.”

İşte bu kadar büyüktü Atatürk. Sen ve senin gibilerin bugün yaptıklarını o 100 yıl önce görmüştü. Bunları bildiği için silah ve yol arkadaşları ile Türkiye Cumhuriyeti’ni sağlam temellere oturttu ve Türk milletine armağan etti.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap