SON DAKİKA
SON DAKİKA


Askıda ekmek tartışması
22.10.2020
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ‘Askıda Ekmek’ kampanyası başlattı, ortalık karıştı. Aylardır var olan uygulamanın yeni diye lanse edilmesinin ardından sosyal medyada konuyu kadınlara getiren şerefsizler türedi.
Bazı erkekler, Bahçeli’nin ‘Askıda Ekmek’ çıkışına ‘Askıda kadın istiyorum’ gibi ahlak dışı paylaşımlarda bulunuyor. 
Her konuda kadınları istismar etmek için şerefsizleşenlerin bu uygulama üzerinden kadınlara saldırmalarının kabul edilir bir tarafı yoktur.
Bir anadan dünyaya gelen ahlaksızların ‘askıda kadın’ gibi bir densizliğe soyunmaları ya da yaptıklarının bir rezillik olduğunu unutmaları kültür yozlaşmasının da bir örneği. 
Yazıklar olsun kadını aşağılayan, yok sayan ve hadsizliğini şerefsizlikle tescilleyenlere!

Kendi annesinin, kız kardeşinin, teyzesinin, halasının, eşinin, kızının olduğunu unutup bu paylaşımı yapanların, ‘Bebek katilini asmaktan, askıya ekmek asmaya nasıl gelindi’ diye sormalarını beklerdim.
Bahçeli’den partilileri milletin nefes almasına imkan sağlayacak politikalar üretmesini beklemekte. 
MHP’nin ülkemizin içinde bulunduğu her alanda sigorta olduğunu söylemiştim. Ankara’da dile getirilen söylemler ülkemizin en ücra köşesinde partinin gelişimine, büyümesine ve oylarının artmasına vesile olmalı.
Bahçeli’nin ‘Askıda Ekmek’ kampanyasının siyasal bir tepki veya eleştiri değil, manevi görevi ifa hassasiyeti, kardeşliği, hatırlamayı, paylaşmayı kader ortaklığının ifadesi olarak yorumlamasına halk, ‘Türk milleti bugünlere birliği, bütünlüğü, kardeşliği ve dayanışması ile gelmiştir’ cevabını vermekte.

ERDOĞAN’IN SÖZLERİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öğrencilerin hayatlarına dokunmaya devam ediyor. Ülkemizin en fazla sahip çıkacağı değerlerin başında şehitlerimizin çocuklarına, harp ve vazife malullerinin kendilerine ve çocuklarına yapılan eğitim yardımı arttırıldı. Bu rakam ilkokul ve ortaokulda 2 bin 317 lira, lisede 3 bin 475 lira, yüksekokulda 4 bin 634 lira olarak belirlendi.
Erdoğan üniversite gençliğini de unutmadı. Lisans seviyesindeki öğrencilerimiz için, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK vasıtasıyla, kısa adı STAR olan Stajyer Araştırmacı Burs Programı başlatıldı. Lisans eğitiminin her seviyesindeki bin gencimizin TÜBİTAK enstitülerinde ya da TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerinde görev almak suretiyle, bu programdan faydalanması sağlandı. 

DÜNYA DÖRT GÖZLE BEKLİYOR

Ülkemizde güzel gelişmeler de yaşanıyor. Uzaya açılan yeni pencere olarak kabul edilen Doğu Anadolu Gözlemevi çalışmalarında sona gelindi. 
Erzurum'da, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Atatürk Üniversitesi'nin desteğiyle yapımına devam edilen, altyapısının yüzde 95’i, bina ve kubbelerin de yüzde 90'lık bölümü tamamlanan DAG, uzayı gözlemlemek için adeta gün sayıyor.

Sevindirici olanı ise dünyadaki sayılı teleskoplardan biri olması. 
Coğrafik ve stratejik olarak da bulunduğu enlem ve boylamda bu çapta başka da teleskop olmadığı ve büyük bir gözlemsel boşluğu da doldurduğu için dünyanın dört gözle beklediği bir teleskop aslında.


© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap