SON DAKİKA
SON DAKİKA


Askıda ekmek kampanyası başlamışsa durup düşünmek gerek
20.10.2020

‘Askıda Ekmek’ kampanyası başlattı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli. Evet ekmek askıda ise herkesin durup düşünmesi gerekir. Hangi gidişat bu kampanyayı doğurdu? Bahçeli’ye ülkemizin vatandaşının askıda ekmeğe kim mecbur bıraktı diye sormak gerek. Şunu da söyleyeyim, ‘Askıda Ekmek’ uygulamasını millet zaten hayata geçirmişti, bu kampanya başlatılmadan önce hangi fırına gitseniz, askıda ekmek, pide görmeniz mümkün. Komşusu açken tok yatan bizden değil elbette. Ekmeği verdin, peki katığı nerede alacak vatandaş?

Sadece ekmek mi, eğitim başladı, kitap ücretleri aldı başını gitti, birde askıda kitap, defter, kalem kampanyası da başlatsak iyi olur. Nereden nereye gelindi. Artık askıda kampanyalarına başladık. Bu kampanya beraberinde tepkileri de getirecek elbette.

Ekmeği bulana, peynir, zeytin, çay, öğle yemeğinde sebze, et nasıl verilecek acaba? Sadece ihtiyaçlar karın doyurmakla kalmıyor, kış geldi, yakacak, doğalgaz parası, ayakkabı, palto gereksinimleri için nasıl bir askıda kampanyası düzenlenecek merak ediyorum.

Bu kampanya sonrası sokakta millet, “Demokrasi, özgürlükler, medya, ABD ile ilişkiler, AB’ye tam üyelik, düşük faiz oranları, enflasyonla mücadele, Schengen vizesi, eğitimde fırsat eşitliği, yerli ve milli tarım ürünleri askıda” diye konuşuyor.

Elektrikte bölgesel kayıp kaçak bedeli hesaplama işi 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzatılmıştı, şimdi yeni teklif meclise geldi 5 yıl daha vatandaşa kayıp kaçak bedeli ödettirilecek. Bu arada birde elektrikte kayıp kaçak oranları ile ilgili Meclis’e gelen kanun teklifi de var, birde onu askıya ekleyebiliriz.

Bu kampanya vatandaşın içerisine düştüğü çıkmazı doğrulamıştır. Bu kampanya sonrası millet, “Ekmek zammına tepki göstermeyenler askıda ekmek kampanyasına dört elle sarılır olmuşlar, bizimle dalga mı geçiyorsunuz” diyor haberiniz ola.

MHP’nin bu kampanyasına sessizde olsa AK Parti’den tepkiler olduğu kulislere düştü. Bir tarafta Türkiye’nin büyüdüğünü, geliştiğini söyleyen ittifak ortağı, diğer tarafta vatandaşın bir ekmeğe muhtaç olduğunu belgeleyen diğer ortak.

Kimse alınmasın gücenmesin, bu kampanya vatandaşımızın ne hale geldiğinin göstergesidir. Bu söylemler ve kampanya sonrası bir yerlerde bir yanlış var. Ya ittifakın büyük ortağı doğru söylüyor yada küçük ortağı. Bu söylemler karşısında da vatandaşın kafası allak sbullak olmuş durumda.

Yaşanan iç ve dış politikadaki belirsizliklerin yanı sıra ekonominin net olmayan tablosu karşısında kimse Cumhur İttifakı’nın seçime gideceğini beklememeli. Meclis’teki milletvekillerinin dosyalarının kabul görmesi halinde belki ara seçim yapılır. Denildiği gibi AK Parti seçime gitmez, ekmek askıda iken sandıktan da iktidar olabilme adına yeterli oy çıkmaz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap