SON DAKİKA
SON DAKİKA


Artık yeni moda algı sözcüğü oldu
28.09.2021

Yüz yüze eğitimin başlaması sonrası üniversitelerimizde kayıt yaptıran ya da üst sınıflarda olup okullarının bulunduğu illere giden öğrenciler yurt bulamadı, artan kiralar nedeniyle ev bulamıyor sokakta yatıyor ya da memleketlerine geri dönüyor. Birileri çıkıp sorun yok algı yaratılıyor diyor. Pes vallahi.

Barınamıyoruz diyen öğrenciler tek tek gözaltına alınmaya başlandı. Vallahi de bravo, billahi de bravo! Hani gençlerimiz geleceğimizdi! Yazık, inanın yazık. Bu tür önlemlerle inanın bir yerlere varmak mümkün değil.

Bir eli yağda bir eli balda olanlar elbette üniversite öğrencilerinin ve ailelerinin içinde bulunduğu durumu bilemezler. Sofraya gelen ekmeğin küçüldüğünü, gıda ürünlerinin eksildiğini anlamayanlar çocuklara polis gücü uygulamaktan başka bir çaresi olmaz.

Bakan çıkıyor algı yaratılıyor diyor, el insaf artık! Tepeden bu çocuklarımızın içinde bulunduğu konum ve koşullara bakıp yorum yapmak kolay, gelin evlatlar nedir derdiniz, derman olalım diyen var mı?

Haksızlık etmeyeyim, Ordu Valisi Tuncay Sonel’in bu konuda gösterdiği duyarlılığı takdir etmek gerek. Gözaltına aldığınız çocukların, ailelerin ve milletin gönüllerine böyle mi girilecek? Ülkemde moda oldu, karşı görüş belirten ya FETÖ’cü oluyor ya da terörist. Şimdi de moda algı oldu. Gelin eğitim ve öğretim haklarını kaybeden öğrencilerin ve ailelerinin ahını almayın. Biliyorsunuz mazlumun ahı yerde kalmaz, çıkar aheste aheste.

HERKES SİZİN GİBİ Mİ DÜŞÜNMELİ

Bu gidiş tükenmişlik sendromunun baş göstermesi değil de nedir? Arkadaş, herkes sizin gibi düşünmek, sizin dediğinizi kabul etmek zorunda mı? Ülkemizin geleceği olan evlatlarımızı coplamak, kelepçelemek, yaka paça gözaltına almak kimseyi büyültmez.

Şimdi denilir ki burası hukuk devleti, o zaman sormak gerek: Özgürlük nerede? Dayatma, baskı, yıldırma politikası, saldırılar, dayak atmalar inanın kazanım sağlamayacaktır. Eninde sonunda el kaldırdığınız kişilerin kapısını çalıp oy isteyeceksiniz.

Durun beyler durun! Bu çocuklar bizim, ülkemin gençleri, evlatlarımız. Devletine, milletine, bayrağına vatanını ihanet etmediler. Çalmadılar, çırpmadılar, yolsuzluk yapmadılar, sadece ve sadece hak ettiklerini istiyorlar.

KOVAMAZSINIZ

Yurtlar yetersiz. Cemaatlerin, tarikatların elinde bulunan yurtları devletin bünyesine alın da millet size şapka çıkarsın. Hadi açın hepiniz evlerinizin bir odasını öğrencilere de alkışlayalım. Hadi maaşlarınızdan öğrencilerin ev kiralarına katkı koyun da alkışlayalım. Şu üç-beş maaş alanların fazla maaşlarını öğrencilere verin de alkışlayalım.

Bakın doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar derler ya. İsterseniz on köyden kovun, vatanımdan kovamazsınız ya. Öğrencileri bu tür baskılarla sindiremezsiniz. Çözümün adresinin gözaltı değil, sağduyu ve çözüm olduğunu ve iktidarın nimetlerinden azıcıkta öğrencilere verilmesi gerektiğini sizlere bir kez daha hatırlatmak isterim.

YOKLAR ÜLKESİ OLDUK

Türkiye’de yaşanan ekonomik sıkıntılar çözüme kavuşmazken, pahalılık, konut, işsizlik, yurt, Kürt ve aşı sorunu sürerken, iktidar ‘Sorun yok, algı var’ diyor.

Siftahsız kepenk kapatan esnaflar gıda enflasyonu altında ezilirken, müfettişler kapısına dayandı. Vatandaşın alım gücü enflasyon karşısında sürekli azaldı. Artan kiralar nedeniyle baş gösteren konut sorunu abartı olarak yorumlanarak suç yine başkalarına yüklendi.

İktidara göre Türkiye refah ve mutluluk ülkesi. Tüm dünya Türkiye’yi ve AKP’nin başarılarını kıskanıyor. Tozpembe bir hayat kurup yaşayıp gidiyorlar. Yurttaşın haykırışına sağır, talebine duyarsız kalan AKP hangi sorun ortaya çıksa inkâr ediyor. Kabul etmek zorunda kaldığında ise suçu başkasına atarak nankörlük ve hainlikle suçlamak artık prim yapmıyor biline.

ATEŞ PAHASI OLMADI MI?

Yok mu kardeşim ülkemde enflasyon, fiyatlar el yakarken vatandaşın alım gücü tükenmedi mi? İnşaat sektörü çimento ve demirdeki yüksek fiyatlar nedeniyle boykota gitmedi mi, konut sorunu içinden çıkılamaz hale dönüşmedi mi? Bu gerçekle birlikte kiralar ateş pahası olmadı mı?

İşsizlik desen aldı başını gidiyor. İstihdam arttı diyen iktidarı TÜİK açıklamaları ile yalanlıyor. Hala işsizlik yok diye vatandaşa gerçeklerden uzak söylemlerde bulunuyor. Yurt sorunu yok, algı var deniliyor. Binlerce öğrenci dışarıda kaldı. Sokakta yatıyor, hak arıyor, yolla bu vatanın evladını, kendi evlatlarını gözaltına aldır. Bu ne yaman çelişki arkadaş?

IBANI KİM VERDİ

Dünyayı kasıp savuran salgın ile ilgili vatandaş her alanda mağdur oldu, destek olmak için IBAN’ı kim verdi? Ülkemin kaynaklarını yola, köprüye, betona gömüş, milletin sofrasındaki ekmeğin, gıdasının azalmasına kim sebep oldu? Salgın süresince yaşanan aşı krizi nedeniyle binlerce vatandaş sanki başka ülkede hayatını kaybetti, aşı sorunu yok denildi. Kapatılan okul yok denildi, birkaç saat sonra İstanbul’dan okul kapandı haberi geldi. Bırakın artık aklımızla mı dalga geçmeyi. Bunca sorun karşısında sorun yok diyen hükümetin aslında kendisi ortada yok.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap