SON DAKİKA
SON DAKİKA


Arkadaşlar…
19.05.2019
Aşağıdaki yazıyı iyi oku Esenler’in AK Parti’li belediye başkanı. İyi oku dil uzattığın bir kenti sana en güzel anlatan cümlelerle dolu ifadeleri, bugünün anısına iyi oku. 19 Mayıs’ta temeli atılan Türkiye Cumhuriyeti’nin varoluşunda Trabzonluların nasıl biri olduğunu bu sözlerden belki anlarsın ve söylemlerinin mahcubiyetini belki vicdanında yaşarsın.
Okudukların, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Trabzon ziyaretinde dile getirdiği duyguları. İşte Trabzon ve yaşayanı ile böyle bir kent. Bu sözleri AK Parti’nin Esenler Belediye Başkanı umarım iyi okursun ve hiç ama hiç unutmazsın.

“Beş sene önce ilk kez Samsun'a ayak bastığım zaman bana kalp gücü veren vatandaşlarımın ilk sırasında Trabzonluların bulunduğunu asla unutmayacağım. Sakarya büyük kanlı savaşına Üçüncü Tümen ile yetişen Trabzon evlatlarının savaş alanında gösterdikleri özverili çabaların kıymetli anısı, bilincimde sürekli canlı kalacaktır.
Bu yurtsever halka ve o kıymetli kahraman evlatlara sahip bulunan değerli yurdumuzu; Ermenistan'a bağlı bir bölge veya Pontus krallığı yapma hayal ve istekleri ile tehditleri ne kadar korkunç bir girişimdi. Kuşkusuz bu korku artık sonsuza kadar hayal olmuştur.

Efendiler...
Vatanın birliğini, özgürlük ve bağımsızlığını sağlayan ulusumuzu Cumhuriyet idaresine ulaştıran devrimlerimizi; ekonomik bollukla mutluluğumuzu ve dünya uygarlığında kendimize yaraşan düzeye erişmemizi sağlayacaktır.
Halkı zeki, üretken, girişimci ve çalışkan olan Trabzonumuzu; kısa bir süre sonra ülkenin iç kesimlerine demiryolu ile bağlanmış, güzel bir rıhtım ve limana kavuşmuş olarak görmek en önde gelen dileğimdir. Trabzon; Türk camiasında Cumhuriyet'in zengin, sağlam ve duyarlı en önemli güven kaynaklarından biridir.

Cumhuriyet'in bu niteliklere sahip bir kenti, hiç kuşkusuz bayındırlık ve gelişmeyi sağlamak için gerekli araçlara sahip olacaktır.”
İşte dil uzattığın kent böyle bir kent. Aklınca oy uğruna Trabzon’u zan altında bırakan fütursuzca sözler dile getirip sonrasında çark ederek, ‘bize her yer Trabzon’ demişsin. O aklınla güya yaptığı gafı düzelteceksin. Kim inanır sana. Bir kent ile ilgili yakışıksız sözler söyleyip sonrasında geri vitese takıp kendini kurmak için söylediklerine kendin bile inanmıyorsun.
Bu başkanın yakıştırması yenilir yutulur cinsten değil. Yıllar geçse de tarihin kara yapraklarında söylediği bu çirkin sözlerle yer alacaktır. Şunu da hiç unutmasın ki Trabzonlular kendisini hiç ama hiç affetmeyecektir. 
Bugün 19 Mayıs. Büyük Önder Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak başlattığı milli mücadelenin dönüm noktası. Cumhuriyetimizin dünya milletleri arasında yer alışının temellerinin atıldığı gün bugün. Umarım aklı kara düşünceler bugün ülke olarak bağımsızlığımızı nasıl elde ettiğimizi bir kez daha düşünmek ihtiyacı duyar.
Atatürk’ün en büyük eseri Cumhuriyet Türk gençliğine emanet ettiği gündür bugün. Laik, sosyal, hukuk devleti olan ülkemizi Türk gençliğine emanet ettiği gündür bugün. Ülkemin gençliğinin Atasının emanetine sonsuza kadar sahip çıkacağını inancım sonsuzdur. 

Her ne kadar nifak tohumları ekilmeye, nefret dili kullanılmaya çalışılsa da ülkemin gençleri birlik, beraberlik içinde sevgi dolu, en üst seviyede eğitim almış, sorumlu ve tam donanımlı Türk gençleri emanetlerin bu düşüncelere teslim etmeyecektir.

Samsun’dan ülkeme hiç batmamak üzere doğan güneş, dünya döndükçe var olacak, Türkiye Cumhuriyeti O’nun gösterdiği hedefte çizdiği yolda yürümeye ve çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak, özgür, hür, bağımsız bir ülke ve millet olarak yürümeye devam edeceğiz.
Yaşasın 19 Mayıs, Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti. Yaşasın bağımsızlık ve özgürlük. Yaşasın demokrasi.
Ne mutlu Türküm diyene.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap