SON DAKİKA
SON DAKİKA


Aradaki fark
2.07.2019

Ülkelerin nüfusları ve liderlerinin bulundukları konumu hiç merak ettiniz mi. Bakın Yıllardır dirsek temasında bulunduğumuz Almanya’ya bir bakalım. Geçmişte dedelerimizin, babalarımızın çalışmak için yolunu tuttuğu 83 milyon nüfusu sahip Almanya’da kişi başına düşen yıllık gelir 40 bin Euro, asgari ücret 1.557 Euro, dış ticaret geliri 265 milyar Euro.

Ülkeyi yönetin Angela Merkel’in maaşı 18 bin 820 Euro, nerede oturuyor derseniz 1940 yapımı bir apartmanın 4 odalı dairesinde. Kaç koruması var diye merak ediyorsanız kapıda 1 polis, genelde iki koruma var olduğu biliniyor hadi olsun 5 koruma. Evinde 1 hizmetkarı var. Kullandığı uçak ise Airbus A340-300, arıca yapınca tarifeli seferle uçuyor Merkel. Karada ise siyah bir Audi, 3-5 polis aracı ve motosikletli eşlik ediyor. Kendisi ise golf arabası kullanıyor.

Bir de ülkemize bakalım, nüfus 82 milyon. Kişi başına düşen gelir ise yıllık 9 bin 250 Euro, asgari ücret 422 Euro, dış ticaret (eksi) 42 milyar Euro. Ülkemizi yöneten cumhurbaşkanının maaşı 12 bin Euro, ayrıca 900 bin Euro örtülü ödenek varmış. Nerede oturuyor derseniz sarayda, başka kentlerde de konukevleri, bin kişilik koruma ordusu, özel Boeing 747 Jumbo jet ve ayrıca jetler. Mercedes S600 özel zırhlı, 50 civarında da lüks araç eşlik ediyor. Buyurun yorumu siz yapın.

ARINÇ’IN SÖZLERİ

Bülent Arınç, Köksal Toptan, Cemil çiçek, Mehmet Ali Şahin ve yıldırım Akbulut’un bulunduğu Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyelerinin maaşları ilk toplantıda 13 bin liradan 18 bin liraya çıkarılmıştı. Emekli olan bu isimler her ay ek olarak ta 18 bin lira maaş almaları eleştirildi.

AK Parti’nin bir bileni Bülent Arınç eleştirileri hazmedememiş, “Benim ne alacağımı ben düşünmüyorum ki nitekim bazı edepsizler bunun üzerine yorum yapsınlar. Milletvekili ne kadar alıyor, emeklisi ne kadar maaş alıyor seni ne ilgilendiriyor kardeşim?” demiş. Arınç bey o paralar milletin cebinden çıkıyor haberiniz var sanırım.

Vay be. Sormak gerek Arınç’a sizin ne ayrıcalığınız var ki eleştirilmeyeceksiniz. Bir çırpıda 5 bin lira zam alacaksın, vatandaş aldığın zammın yarısı çocuk okutup ev geçindirmek için ter akıtacak siz emekli maaşınızın yanına birde 18 bin lira maaş alacaksınız.

Arınç’ın ben ülke sevdalısıyım, milletim adına bu görevi ücret almadan yapacağım, benim maaşım yada ekonomim bana yeter demek yerine eleştiri getirenlere sallamış. Sormak gerek Arınç’a elektriğe, suya, motorine, çaya zam yapanlar ne oluyor acaba?

Vay be. Sormak gerek bir çırpıda 5 bin lira zam alman hangi adalet ölçüsü ile bağdaşıyor. Senin kaç para alacağını elbette tartışacaklar. Milleti ilgilendiriyor Bülent bey. Milletten ayrıcalığın ne? Vatandaşın cebi delik mutfağındaki alev bacayı sarmışken bir çırpıda 5 bin lira maaş artışı almanın adına millet ne diyor acaba onu hiç araştırdın mı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap