SON DAKİKA
SON DAKİKA


Amirlerimiz Haber Bekliyor
24.02.2020

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan A ve B grubu amirler arasında bir maddede yapılan değişiklik ile mağduriyet doğmuştu. Şöyle ki; dün amir olanlar süreç içerisinde terfi uygulamasında yapılan yanlıştan dolayı emrindeki çalışma arkadaşının emrinde çalışıyordu.

2015 yılında bu değişiklik yapılmadan önce A grubu amir 4 yılda, B grubu amir 6 yılda bir terfi almaya hak kazanıyordu. Emniyet Teşkilatı Kanununda bu yılda yapılan lisans ve eğitim düzenlemesi ile B grup amir alımına son verildi.

Unutulan bir ayrıntı vardı oda bu tarihten önce A grubu amir olma hakkına sahip olanlar kanuna eklenen geçici madde nedeniyle 2015 yılı öncesi amir olanlar kapsam dışına itilip B grubu amir olarak bırakıldılar. Devlet babanın evlatları arasında geçici madde ile yaptığı ayrıcalık eşitler arasında eşitsiz bir durumun yaşanmasına neden olduğunu gözler önüne serdi. Hukuken eşit olan evlatlarımız arasında mağduriyete neden olan bu maddede 24.12.2019 tarihinde düzenleme yapılarak eşitsizlik B grubu amirlerin, A grubu amir olma açısından giderildi.

Her şey güzel ve sevindirici ancak unutulan bir ayrıntı var ki o nasıl gözden kaçtı anlamak mümkün değil. Birilerimi bu işe takoz koydu, yoksa arada kaynadı mı bilmiyorum. 2019 yılında yapılan düzenlemede 2015 yılı baz alınmadığından dolayı bu yıldan önce amir olan 1200 civarında evladımız meslekte 1 veya 2 yıl kıdem kaybına uğradı. Bu da şunu anlatmakta 2013 ve 2014 yılında mezun olan evlatlarımızın kendilerinden sonra amir olanların eşiti yada astı konumuna gelmekte. Bu da şık ve adil değil.

Bunu da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun düzelteceği inancı amirlerde ve yakınlarında hakim olduğunu söylemek isterim. Mağduriyetin tam anlamı giderilmesi adına Bakan Soylu’nun atacağı adım heyecanla beklenmekte.

Özet olarak istenilen şu; 2015 yılında LİSANS mezunu olan amirlerin 2015 yılı itibariyle (A) grubu amir statüsüne alınması. Fazladan çalışmış oldukları bir ya da iki yıllık geçmiş kıdemlerinin verilmesi, 2015 ten sonra lisans mezunu olan amirlerinde mezuniyet tarihi itibariyle A grubu amir statüsüne alınarak geçmiş kıdemlerinin verilmesi. Atılacak adım ve yapılacak değişiklik adaleti, eşitliğe, liyakate ve hiyerarşiye uygun olacaktır. Birde bugün gelinen noktanın yarattığı sevince sevinç katacaktır. Ülkemiz, milletimiz, bayrağımız, devletimiz ve vatanımız için gece gündüz demeden mesai veren emniyet teşkilatımız içerisinde yaşanan bu karmaşanın sona erdirilmesi devlet babanın görevi olsa gerek. Devlet baba evlatları arasında ayrımcılık yapmaz. Bu nedenle yıllardır süre gelen bu tartışma yapılacak küçük düzenleme ile sona erecek. Bu evlatlarımızın mağdur olmaması için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ve ekibinin gereğini yapacağının inancının hakim olduğunu belirtmek doğru olur.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap