SON DAKİKA
SON DAKİKA


Aklınızı kiraya vermeyin
8.02.2021

Meydan o kadar boş kalmış ki, birileri yukarıdan birilerinin düğmesine basıyor, onlar durumdan vazife çıkarıp gazetecilere, siyasetçilere taşlı sopalı, yumruklu saldırı yapıyor. Vurun kardeşim vurun, dövün kardeşim dövün. Yaşatmayın, düşüneni, konuşanı, üreteni, eleştireni. Düğmeye basan da izliyor. Yuh olsun be! Defalarca dile getirdim; ülke olarak bu tip küçük küçük başlayıp alev alan bu saldırıların zararını çok gördük, sonuçta 12 Eylül’ü yaşadık.

Ne oldu derseniz; bir oyuna getirildi ülkemin insanları. O tarihte ülkemin birbirinden kıymetli düşünen, konuşan, üreten sağcı, solcu kim var ise dövüldü, öldürüldü, hapsedildi, yaşı büyütülüp idam edildi. Kısaca ülkemin yapısının ortasından bir tuğlayı söküp aldılar,  sonra yeniden ayağa kalkmak için yılları bedel olarak ödedik. Bu yaşananlar ders olmamış gibi aynı yola sürükleniyor toplum. Bugün tepedeyim diye ahkam kesenlere birilerinin düğmesine basanlara sesleniyorum, geçmişi iyi bilenlersiniz, bu oyunu yeniden vizyona koymayın ve sizler de bu çirkinliğin sahibi olmayın.

Buradan düğmesine basılanlara sesleniyorum. Gelin bu sevdadan vazgeçin. Ülkemin, milletin yeniden ayrışmaya, kutuplaşmaya ve vuruşmaya sürüklenmesine alet olmayın. Bunun altında hep birlikte kalırız. Sizler ve size gaz verenler ile gününüzü kurtardığınızı sanırsınız ancak bilin ki yarın gök kubbeyi başınıza yıkarlar. Bu devran böyle gitmez.

Şunu unutmayın ki; bir gün sizden bunun hesabı sorulacaktır. Hemen aklınıza sizin yaptığınız gibi yapılacağını getirmeyin. İnsanoğluna can veren Yüce Rabbim size bu yaptığınız zulmün hesabını elbet bir gün soracaktır. Gerçi bunları yapanın, yaptıranın içinde ne Allah sevgisi vardır ne de vicdan.

Akıllarını kiraya veren, emme basma tulumba gibi kafalarını ‘emret padişahım’ der gibi sallayanlar bilsin ki yarınlarda tarihin kara sayfalarına barbar olarak yazılacaklar. Gelecek nesil sizleri hiç de saygıyla yad etmeyecek.

REFORM NE OLDU?

Hani adaletten başlayarak bütün alanlarda reform yapacaktık. Ne oldu? Anayasa tartışmaları gölgesinde kaldı. Cihan Padişahı Fatih Sultan Mehmet’in, “Aklı öldürürsen, ahlak da ölür. Akıl ve ahlak ölürse millet bölünür. Kadı’yı satın aldığın gün adalet ölür. Adaleti öldürdüğün gün devlet de ölür” sözlerini hatırlatmak istedim.

Çünkü son süreçte adalette yaşanan o kadar çelişkili kararlar var ki, anlamak mümkün değil. Alt mahkeme üst mahkemenin kararını tanımaz hale geldi. Yapacaksanız bu reformu zaman geçirmeden yapın. İktidarın anlayışına göre değil, bütün katmanları kapsayacak, kucaklayacak biçimde olmak şartı ile. O kadar çok sorun var ki, her gün biri gündem oluyor, reform sözü unutulup gitmesin.

TARIM VE GIDA

Ülke olarak gıda, sebze ve meyvede yaşadığımız fahiş fiyatlar ile şok yaşıyoruz. Tarladan vatandaşa ulaşana kadar ürünlerin fiyatları tavan yapıyor, kim kazınıyor diye sorulduğunda herkes kapı arkasına saklanıyor.

Bu işin ilk sorumlusu iktidardır. Kendi kendine tarımda yeten ülkeler sıralamasında en üstlerde yer alan Türkiye, kapatılan ve satılan fabrikalar sayesinde dışa bağımlı hale getirildi. Örnek istiyorsanız buyurun, ülkemiz son 10 yılda ekilen ve dikilen tarım arazilerinin yaklaşık yüzde 8,2'sini, toplam tarım alanlarının da yüzde 5,22'sini kaybetti. Ha bire kaybediyoruz, tarım alanları yok oluyor, üretim her gün dibe vuruyor çünkü güne ve kişilere göre kararlar  alındığı için, doğru dürüst bir tarım politikası hayata geçirilemiyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap