SON DAKİKA
SON DAKİKA


Ağzına biber sürerim!
19.06.2019

Bir VIP ve özür olayı var biliyorsunuz. İstanbul’un seçilmiş belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Ordu’da yaşadığı VIP krizi ile ilgili özür dilemesi isteniyor. İnsan şaşırıyor, her şey bitti iş özür dilemeye kaldı. Ülke ekonomisi yerlerden sürünüyor hala aynı tartışma devam ediyor.

İmamoğlu özür dilemişinin yanı sıra geride kalan zaman diliminde yaşanan yığınla olumsuzluğa neden olanlar ne zaman özür diledi ya da diledi de biz mi duymadık. Vatandaşı azarlayandan, gavat diyenden başlayıp hadi ananı da al git buradan şeklinde çiftçiye hakarete varana kadar sayısız yanlışlar yapıldı, biri çıkıp özür dilemedi. Herkesin demek ki özür borcu var.

Devletin temsilcileri vatandaşa ağzına geleni söyleyecek, onlara bunlar mubah olacak, söylemediği, sonradan montaj olduğu iddia edilen video nedeniyle İmamoğlu özür dileyecek şeklinde söylemler vatandaşa çokta inandırıcı gelmiyor.

İmamoğlu üzerinden Trabzon için o kadar aşağılık ifadeler kullananlara karşı çıkıp devletin bir yetkilisi ayıptır özür dile neden demiyor sormak gerek? Trabzon ve bölge Pontus, Yunan yapıldı ses çıkmadı, bir tepki verilmedi, çıkıp sus bakalım ağzına biber sürerim özür dile denmedi.

O kadar çağrı yaptık bölgemize, Trabzon’a alçakça sözlerle saldıranlara ne bir uyarı, nede bir yaptırım olmadı. İktidar partisinin mensubu, yada taraftarı olan bu kişilerin saygısızlıklarına bir yaptırım uygulansa da görsek, duysak.

Varsa yoksa İstanbul ve seçim anlayışı içerisinde her yol mubah anlayışına hizmet edip bir şehre ve bölgeye hakaret edenler ortalıkta cirit atarken, çıt çıkmıyor. Gönül isterdi ki herkes için aynı hassasiyet gösterilsin. Ama nerde.

Daha dün iktidar partili bir kişi İmamoğlu’nun kravatına bakıp kimin Türk, kimin Yunan olduğu belli oldu benzetmesi yapmaktan imtina etmiyor. Siyaset o kadar çirkinleştirilip sulandırılmaya başlandı ki artık bu söylemler milletin canına tak dedi.

Bunlar duyulmuyor mu, okunmuyor mu Allah aşkına. Birisi çıkıp susun be kardeşim ağzınıza biber sürerim demiyor. Şunu söyleyeyim, iktidar partisinin mensuplarının bu söylemleri, hakaretleri, bir şehre ve bölgeye saygısız yakıştırmaları ile sempatik olduklarını düşünüyorlarsa yanılıyorlar.

Daha fazla destek göreceklerini, başarılı olacaklarını düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Bu millet aklı ile dalga geçenleri ve kendisine yapılan hakaretleri unutmaz bilesiniz. Gelin önce kendi gözünüzdeki çapağı görün sonra karşınızdakinin gözündeki çapağı silmesini isteyin. Yoksa sizin sürmediğiniz biberi vatandaş sürecek haberiniz ola.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap