SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yasa tanımamak!
19.12.2018

Bir devleti, kentleri, beldeleri hatta mahalleleri yönetmek için yasalar çıkarılır. Çıkarılan yasalara yönetilenlerin ve yönetenlerin istisnasız tüm herkesin riayet etmesi şarttır. Ama ülkemizde üzülerek ifade edersek öyle olmuyor. Meclis, yasama görevini yerine getirse de uygulamayan da uyan da olmayan tek ülke Türkiye!

Belediye başkanları kendilerine verilen yetkiler içerisinde halk adına görevlerini yapma zorunluluğu vardır. Yasalara karşı sorumludur. Beşikdüzü AKP li belediye başkanı, Sayın Bıçakçıoğlu, yasalar üstü bir yönetim anlayışıyla, filmlere konu olan satılık köy özlemini Beşikdüzü’nde yaşama geçirdi.  Belde halkının huzur, esenlik, sağlık ve mutluğu için çalışması gerekirken, sekiz yüz küsur mahkeme dosyası ile karşı karşıya kalması düşündürücüdür.

Beşikdüzü, Köy Enstitüleriyle dünyaya ışık verirken, izlerini hangi düşüncelerle beldeden silmeye çalışıyorsunuz? Bu güzel ilçenin insanlarını denizle ilişkisini kesen siz değil misiniz? Vatandaşların oturup hoş sohbetlerin yapacakları kaç park yaptınız? Halkın malı olan ve gelen misafirlerce kıskanılan beldeyi hangi yasa tanımaz yetkinizle peşkeş çektirtiniz?

Yaptığınız hizmetlerin halk adına kabul görmediğini söyleyen hukukun kararlarını hangi yasaya güvenerek uygulamıyorsunuz? Beşikdüzü’nde hiç mi okur- yazar yok da ihaleye çıkan yerlerin ilanını başka yerlerde yapıyorsunuz?

Bütün bu olumsuzluklar ortada iken, mensup olduğunuz siyasi kuruluşun yöneticileri neden suskun? Elbette Beşikdüzü’nde yaşanan yasa tanımazlığın bir sorumlusu da Büyük Şehir Belediyesi olsa gerek. Başkan benim mahallemin hala yolu yokken, sizler teleferik olayına ne kadar ödediniz?

Evet, yapılan hizmetlere saygımız vardır. Ancak, beldenin öncelikleri hasır gibi yerlerde dururken halka hiçbir yararı olmayan duruşlar doğru değildir.

Beldeye bir fidan dikilmeden kesilen ağaçların yerini betona bırakmak hizmet değil, o beldeye ihanettir. Okullarıyla anılan Beşikdüzü, şimdi cezaevi ile tanınması güzel değil. Savcısı olmayan bir yerde cezaevinin olasının anlamı yok.

Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde halkımız gerekeni yapacağından eminim. Sadece belediye yönetimini değil, siyasi iktidarın yasa tanımazlığına dur diyeceklerine inanıyorum.

Güzel günler seni bekliyor BEŞİKDÜZÜ!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap