SON DAKİKA
SON DAKİKA


Vefa….
19.02.2019

Ne anlıyorsunuz bu kelimeden?

Vefa nedir?

İstanbul’ da bir semt mi? Sanatçılardan, siyasilerden ve tüm halkımızdan öğrenmek istiyorum. Kabul edersiniz veya etmezsiniz. OZAN ARİF, bir halk ozanıdır. Yaşamı içinde devleti için gönlünden gelenleri yazdı ve haykırdı. O, ülkesini düşünenlerin gür sesi oldu. Son yıllarda ülkemizin düştüğü içinden çıkılmaz durumunu görünce gönlünden bakın neleri haykırdı. “ Arif der memleket perişan halta. Ne sağda hayır var ne artık solda, Umut sensin umut bu kervan yolda, Kalmamalı ülküdaşım dikkat et”

Ey bu ülkeyi yönetmeye çalışanlar, hiçbir zaman dik duruşundan ödün vermeyen Ozan Arif’in bu dizelerinden çok mu rahatsız oldunuz? Milliyetçiliği ayaklar altına aldık diyen Tayyip Erdoğan’a, verdiği yanıtlar için mi cansız bedenine tahammül edemediler?

Yazıklar olsun! Cumhuriyet Halk Partili belediye yöneticileri, Türkiye’nin gönlünde taht  kurmuş ozan Arif’in cenazesine ücretsiz otobüs kaldırırken, MHP li beyefendiler katılmadıkları gibi bir taziyede bile bulunmadılar. Tüm televizyon kanallarında şairimiz için hangi yayınlarında neler söylediler? Tabii merak konusu.. Bu nasıl bir kin hastalığıdır? Sizlerin bir cenazeye saygınız nasıl oluyor acaba? Şairimizin ilahi büyük yolculuğuna çıkarken bu ilahi törene katılmama emri nerelerden geldi?

Ey halkım; onca zorluklarla kurduğumuz devletimiz tasfiye ediliyor. Ülkemizin durumu bin dokuz yüz on dokuz yılı ve öncesinden daha vahimdir. Böyle giderse ne ezanımızı ve ne de topraklarımızda yatanlarımızı bulamayız. Ülkem öyle bir duruma düştü ki, anlatmak mümkün değil. Düşünebiliyor musunuz? Avrupa’da patates, soğan, patlıcan ve diğer sebzelerle yürütülen bir seçim çalışması oluyor mu?

Peki, bizde neden var?

Belki de ozan ARİF söylemiştir. O neden mi cenazeye katılmadılar?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap