SON DAKİKA
SON DAKİKA


Temiz insan
13.06.2019

Temiz insan lafını çok severi. En zor iştir aslında, temiz olmak. Olmaman için bolca neden vardır. İkna edici, egonu okşayıcı, topluma eklemleyişi, onay alıcıdır biraz kirli olmak! Çevre yaparsın, para kazanırsın, iyi hissedersin ama iyi hissetme hissi bir türlü oluşmaz. Ama bu yetebilir kalite işidir bu.


Biri döşenmiş bir yoldur, diğeri ise zorlu tehlikelidir. Temiz kalmak çetin iştir. Çoğunluk buna dayanamaz. Ama güzel yolculuktur. Bu zorlu macerada anlam bulanlar zaten, içten gelen ince asil dürtü ile yaşayan bir ruhsal istisnadırlar.


Vasat toplumun normları ve ahlak zafiyetleri bu insanların midesini bulandırır. Güzeldir temiz hissetmek. Az kirli olmak bile kabuldür. Ne de olsa çamur bulaşır. Bunlar yaşlandıkça güzelleşirler ve daha çok ışık saçarlar. Diğerleri ise gittikçe egoistleşirler, çirkinleşirler ve yalnızlaşırlar.


Dünyaya zarar verenleri kulübüdür bu….

Bu bir karar ve ruh kalitesi meselesidir. Temiz kalabilmek mi Uyaroğlu olup kirli kalmayı kabullenmek mi? Çetin iştir. Karar vermekte hayata geçirmekte…….  Temiz olabilmek insanın kendi markasını yaratmasıdır. Birisi hakkında kötü bir şey söylendiğinde “o” öyle şey yapmaz denilmesidir.


Kısa ömürde insana değer katan nadir niteliktir temiz insan yaftası. Kendini korumacı olan hesaplı tipler evrensel anlamda değeri daha düşük olacaktır. Bizler zavallı insan olarak, kendimizi korumak dışında hiçbir çabamız yok. Bize yakışan erdem ve ne varsa üretmek olmalıdır. İşe yaramak, paylaşmak, doğaya ve birbirimize yardım etmek doğaya saygı duymaktır. 


Egoizm sıradan bir savunma mekanizmasıdır. Doğaldır ama ilkeldir. İnsanoğlu ancak ve ancak bencil olmayan, empati kuran, başkaları için üzülen, kaygılanan, insanlık adına değer üreten insanlar değer taşır. Tek tabanca koca devletle ve medyasıyla savaş veriyor garibim. Ramazan bitsin de bir uyusun dedik. Şaka değil zor ki ne zor bir iş. İnanç ve ümit olmasa yapılacak iş değil. İnancı ve ümidi ülkemize nefer aldıracak. Görünen köy kılavuz istemiyor.


Garibim, halkın donmuş, pişmiş, ürkmüş, yozlaşmaya başlamış ruh haletine şifa gibi etki etmeye başladı. Duyarlı herkesin taktirini alması nadir istisnai bir durum. Blöfçülerin ödü tutuşuyor. Çaresizliği tadıyorlar. Bu ülkemiz acısından çok keyif veriyor.


Güzel, asil adam ATATÜRK!

Değerini bildiler de kıymetini bilemediler.

Değersizi kıymetli bildiler. Hala bedeli ödeniyor. İstanbul gibi bir canavarı ancak temiz insan yönetebilir. Sokakta suratlara bakıyoruz hep bunu görüyoruz……


TEMİZ İNSAN!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap