SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sömürmeye ve tükenmeye odaklı yaratıklar!
16.07.2019
Ah dünya!
İnsanoğlu her zaman sitemkâr olur. Yıllar, ne kadar acımasız demekten kendini alıkoyamaz. Ancak, acımasız olan yıllar değil insanlardır, bizleriz. Türlü entrikaları içimizde saklayıp büyüten bizler, her zaman suçlayacak ve egolarımızı tatmin etmek için birilerini hedef alırız. Yaşadığımız doğayı katleden, suyunu kirleten, renk cümbüşü çiçek bahçelerini yok eden insanoğlu, yaşamda da sömürülmüyor mu?
İnsanların çıkarları ve istemleri başkadır. Bazıları sevilmeleri için çevresine tehditler savurur. İnsan sevgisi de doğa sevgisi de farklıdır. Bütün hatalar ve sorgulanması gerekenler bizler değil miyiz? Bir düşünelim; yaşadığımız dünyada ağaçları, bitkileri ve tüm yeşillikleri bir anda yok ettiğimizde yaşam ortamı kaybolmaz mı? Oksijen olmayınca açlık ve kıtlık baş göstererek insanlar yok olmaz mı?
İnsanlar dünyayı güzelleştirmek için vardır. Gelecek nesillere daha rahat yaşam sürdürmek için vardır. Dünyanın bizlere ihtiyacı yok. Aslında insanların yaşam için dünyaya ihtiyacı var. Her geçen gün doğayı yok eden, senelerce yetişen ağaçları, şırıl şırıl akan dereleri acımasızca kurutan ve sınır tanımadan beton binalarla öldürdüğümüz bizim dünyamız değil mi?

Öyle bir yalanın içinde yüzüyoruz ki, dünyanın ölüm çığlıklarını duyamıyoruz. Tüketmeye odaklı bizler sürekli saldırıyoruz dünyaya. Peki bu sorumluluk kimin? Elbette her bireyin sorumluluğu olsa da asıl sorumluluk yaşadığımız ve havasını soluduğumuz, suyunu içtiğimiz, çiçeklerini kokladığımız dünyada yaşayan insanları yöneten ehil kişilerindir. Güzel ülkemizin bazı bölgelerini gezebildiğimiz kadar gördüğümüz rantçı ve çıkarcı düşüncelerle doğa tahrip ediliyor.
Dillere destan olan yöremizin güzellikleri, yerini belleklerimizde bıraksa bile rüyalarımızda da zor görüyoruz. Tabiatı koruma müdürlükleri sadece isimde kalmış gibi. Kentlerin nüfuslarının hızlıca artması, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini zorlamaktadır. Güzel bir hayatı yok etmek için doğaya saldıran figüranlar olmaktan kendimizi kurtarmadıkça nefes almamız da zorlaşacaktır. 
Emanet aldığımız güzellikleri gelecek nesillere gönül rahatlığı içinde bırakmak bizim görevimizdir. Yoksa yapay bir dünya oluşturduğumuzu unutur ve adına da modern yaşam diyorsak, bir gün bizi o modern dünya unutur ki işte o zaman tükenen bizler oluruz!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap