SON DAKİKA
SON DAKİKA


Seçimler hizmet yarışıdır.
25.12.2018

Türkiye Cumhuriyeti, büyük açılar ve bin bir zorluklar içinde kuruldu. Sonraki yıllarda halkımızın demokrasi içinde özgürce yaşamaları için çok partili sisteme geçilerek genelde ve yerelde seçimler yapıldı. Siyasi partiler devleti yönetmek için programları içerisinde halkına hizmeti götürmeye çalıştılar. Bu hizmet yarışında hükümet değişikleri de oldu. Aynı çalışmalar yerel seçimler için de geçerlidir. Meydanlarda siyasi partilerin birbirlerine derin suçlamaları olsa da hiçbir zaman hakaret boyutunda olmadı.

Televizyonların ve yazılı gazetelerin zamanımızda ki kadar güçlü olmadığı o günleri arar olduk. Oysa günümüzde özellikle son günlerde, seçimin kelime anlamını unutarak iktidar partisinin yetkilileri muhalefeti açıkça tehdit ederek yerel seçimlere yaklaşıyoruz. Seçimler hizmet yarışı veya demokrasinin şölenleridir.

Ancak ifade ettiğimiz gibi son yıllarda yapılan gerek genel seçimlerde olsun gerekse yerel seçimlerde olsun, bir yerde demokrasi tehdit edilmektedir. Mevcut iktidar başkalarının yanlışlarını doğru kabul etmeleri akıllara durgunluk vermektedir. Yaklaşan yerel seçimlerde kaybetme telaşı içinde olan iktidar, ötekileştirmeyi ve kamplaşmayı daha da körüklemektedir.

Doğal olarak seçimleri kazanmak ve kaybetmek, halkımızın tercihleriyle olmaktadır. Bu nedenle seçim yenilgilerini özümsemeyen düşüncelerin demokrasi ile bağdaşamaz. Burada geçmişte yaşanan hukuksuzluk örneğini yaşamamak istiyorsak, demokrasi şölenini yaşatmakta bizlerin elinde olsa gerek.

Asılsız suçlamalar ve tehditlerle yerel seçimlere girmek, hukukun kabul edemediği bir olaydır. O zaman gerek televizyonlar gerekse yazılı basın gerçek anlamda halka bilgiler vererek çirkinliklere pirim vermemelidir.

Öyleyse, bu hizmet yarışını şölene dönüştürmek için hukukun başarısı olsa da asıl görev halkımızındır...

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap