SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sakalı ele verdik!
22.02.2021

Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu tarihten günümüze gelinceye kadar ülkemiz, birçok iç ayaklanmalar dışında bir Dünya savaşı ve Kıbrıs çıkarması dışında bir savaş yaşamadı. Atalarımız zor bir coğrafyada devlet kurdu.  Asırlarca bu topraklarda yaşadık.  Bu kader midir bilemiyorum.  Tüm dünya bu yöreye göz dikmiş Türklerin yok oluşunu bekliyor.

Neden,

Nedeni çok açık!  Bu bölgenin yeraltı ve yerüstü zenginliklerinden geldiği aşikâr! Ancak, ülkemizi kuranlar gelecek günlerin ne kadar zor olacağını bildikleri için güçlü iç ve dış politikalar güderek dünyada saygınlığımızı kabul ettirmeyi başardılar.

Yıllar geçti. Ülkeyi yönetenler yavaş yavaş bireysel kaprislerle gerek içte ve gerekse dış politikalarda çok ciddi hatalar yaptı.   Hani yurtta sulh cihanda sulh ilkesi bizlere bir şeyler anımsatmıyor mu?

Şimdi ne oldu…?

Sakalı sıkıca ele verdik.  Birilerin de bıyıkları gülüyor.

Son zamanlarda ülkemizde siyasi istikrarsızlık ve üretilemeyen politikalar nedeniyle halkımız, sosyal travmalar yaşıyor. Bunlar yetmiyormuş gibi şimdi de karşımızda çok büyük bir tehlike  olan terör var.

Türkiye, dost dediği Amerikan’ın oyunlarını senelerce göremedi.  Amerika def ol derken bizleri Rusya’ya gönderen siyasi anlayışın yanlış politikaları, ülkemizi  Rusya ile de karşı karşıya bırakmıştır. Yalnız kaldığımız bu coğrafyada ülke bütünlüğümüzde tehlikededir.  Senelerce ülkede  bütünlüğü ve  huzuru  neden sağlayamadık? İki süper gücün sinsice birlikteliği komşularımızla iyi ilişkiler içinde olmamızı engellemiştir.

Acilen dış politikalar gözden geçirilerek, içte hukukun üstünlüğünü sağlamalı ve herkesin siyasi kaprislerden kurtulması gerekmektedir.

Benim, bu ülkeyi yönetenlere tek sorum var.

Amerikan yalakalığından ne zaman kurtulacağız ?

Belki bir gün kurtulur terör olayları da biter. Tek temennimiz budur.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap