SON DAKİKA
SON DAKİKA


Mesaj yerini buldu mu?
2.05.2019

Günlerce düşündüm.

Hiçbir anlam veremedim.

Çubuk/Ankara’da bir şehit cenazesinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı'na linç girişimi sırasında devletin Milli Savunma Bakanı elinde megafon halka sesleniyor. "Gerekli mesajı verdiniz, yeter, şimdi dağılın" diyor. Bu nasıl bir hitap şekli? Sanki Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kutluyor gibiydi. İstanbul Gençlik Kolları'nda çalıştığım yıllardaki bir anım tazelendi sanki. Necmettin Erbakan Taksim Parkı'nda bir konuşma yapıyor. Hemen arkasından ülkenin demokrasi kahramanlarından Bülent Ecevit’in konuşması var. Gençlik kolları olarak hazırlıklarımızı tamamlarken Erbakan’ın gençleri ile CHP Gençlik Kolları arasında küçük bir sürtüşme çıktı. Hemen müdahale ettik ve bir olay çıkmasını önledik. Necmettin Erbakan, kürsüden olay yerine dönerek "Gazanız mübarek olsun" dedi. Bir devlet adamı böylesine olayları destekler ifadeler asla kullanamaz, kullanmamalı!

Çubuk’ta yaşanan linç girişimi görüntüsü vermektedir. Kılıçdaroğlu’na 'Vurun, öldürün, yakın!' sesleri Cumhuriyete karşı isyandır. Olay, ilgisi olmayan yerlere çekiliyor ve başarıldı. Yazık!

O zaman adama sormazlar mı, dün Pkk istedi diye Andımızı yasaklayan, Öcalan’ın mektubunu Diyarbakır meydanında okutan, Habur’da teröristleri davul zurnalarla karşılayanlar kimler? Oslo, Dolmabahçe anlaşmaları hala güncelliğini korurken CHP’ye saldırmak hangi akla hizmettir? Cumhuriyet Halk Partilileri şehit cenazesine almayın diyenler kimlerdir? Çok kabarık örnekler karşımıza çıkar ama asıl mesele bize göre şudur:

Evet Pkk, Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı silahlı bir tehdit örgütüdür. Bu örgütü destekleyen siyasi parti bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi içinde çalışıyor. Devlete tehdit olan bu partiye başında saçı bitmemişin parası olan doksan milyonu kim verdi? Devletin kasasını bu partiye kim açtı? İşte sorgulamayan halka yanlış bilgileri aktarmakla vebal altında kalınır. Kul hakkı yenir ki bunu kimse kaldıramaz. Ya halkımıza ne demeli? Suçludur aynı vebale ortaktır.

Saldırının temelindeki hazımsızlık Cumhuriyet Halk Partisi'nin en azından üç büyük belediyeyi kazanmış olmasıdır. Ancak, seçimi CHP değil halk kazanmıştır. Çubuk’ta yaşanan olayda aslında ülke olsun vatandaşlarımız olsun mesajı iyi anladılar. Halkımız geçmişten gelen tehditleri çok iyi anlamış, ülkenin tek güvencesi Cumhuriyet Halk Partisi'nin olduğunu gördükleri için yerel seçimlerde gereğini yapmışlardır.

Öğle görünüyor ki bundan böyle halkımız CHP'ye akın akın destek verecektir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap