SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kim kazandı kimler kaybetti
8.04.2019

 Türk demokrasisi otuz mart iki bin on dokuz yerel seçimlerinde önemli sınavdan başarı ile çıktığı söylenemez. Elbette bu seçimlerde kazananlar ve kaybedenler oldu. Trabzon ve bölgemiz özeline bakıldığında mutsuz insanların yüzü yine iktidar siyasetine dönük beklentiler içinde görüntü. Bölgemizde ve beldelerimizde yaşanan olumsuzlukları sorgulamayan vatandaşlarımızın önümüzdeki günlerde neler düşünecekleri merak konusu oluyor. Bizler de merak ediyoruz.

Yurt geneline baktığımızda, Tarım ve hayvancılık bitmiş, sanayide yatırım yok, devletin elinde ne varsa peşkeş çekilmiş, devlet halka mal ve hizmet sunmaktan ayrılmıştır. Sağlık, eğitim, sosyal güvenlik gibi devletin tüm yurttaşlara ücretsiz nitelikli eşit sunması gereken temel hizmetler bile paralı hale getirildi. İşsizlik ve enflasyon rekor üstüne rekor kırıyor. Ekonomik kriz, işçi, kamu çalışanı, emekli, esnaf, köylü yani ülkenin büyük çoğunluğunun beli bükülüyor. On yedi yıldır bu ülkeyi yöneten ve bu olumsuz tablonun sorumlusu olanlar, aylardır iftira, tehdit, karalama ve baskı üzerine kurdukları seçim stratejisi ile toplumu oyalamaları demokrasi adına çok büyük kayıptır.

Türk demokrasisi ışık vermeye başladığı son yerel seçimlerde mevcut siyasi iktidar, halkımızdan güzel bir mesaj almasına karşın hala yanlışların peşinde ısrarlı olması düşündürücüdür. Öyle görülüyor ki, ekonomi hepimizi ısıracak, daraltacak ve gelecekte çok daha zor günlere kalmamız an meselesi olan bir ülkede kazanan kısmen de olsa halkımızdır. Kaybedenler, ülkeyi rantla kasıp kavuran ve halkı düşünmeyenlerdir.

Yıllarca çirkin ve kirli siyaset yerel seçimlerde de kendini göstermiştir. Halkımızın sorgulayan ikazı, demokrasiyi özler tutum sergileyişi ülkemiz acısından büyük gelişmedir. Ancak, bu seçimler ülkemiz üzerindeki karanlık bulutları kısmen olsa da dağıttı gibi. Ama alay konusu olan seçim sonuçları, demokrasimiz acısından hiçte iyi görüntü vermedi vermiyor.

En iyisini, güzelini ve doğruyu halkımız söyler…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap