SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hizmet anlayışı ticarete dönerse!
21.09.2018

Zor dostum zor. Trabzon’da yaşamak çok zor. Trabzon’da yönetici olmak da çok zor. Trabzon dört vadi üzerinde kurulmuş, yerleşim bakımından en güzel şehirlerimizden biri. Ama gelin görün ki, Trabzon’a hizmet anlayışında çok büyük yanlışlıklar var. Kin alırcasına hizmet asla düşünülemeyeceği gibi, bilimsel ve görsel projelerle şehrimiz daha güzel olabilir.

Haftalarca takip ediyorum. İçimdeki kuşku hala yok olmuş değil. Bu kuşkuyu ortadan kaldıracak şehrimize yön verenlerdir.

TOKİ’nin Zağnos Paşa vadisindeki çalışmaları elbette küçümsenecek gibi değil. Ancak, vadinin hemen başlangıcından başlayarak surların yanından ve Türkiye’nin en güzel camisinin önünü kesecek şekilde konutların yapılması şehrimizin ihanet projelerinden biridir.

Eğer bizler bu şehirde yaşıyorsak, bu şehrin havasını soluyorsak yanlışlıklara ortak değil doğruların yanında olmamız gerekir. Halk olarak Zağnos Paşa köprüsünden güneye baktığımızda renkli taş yığını mı görmemiz lazım? Oysa bu vadinin ağaçlandırılarak ve o muhteşem cami ışıklandırılarak hem halkımızın hem de gelen misafirlerimizin temaşa ile baktığı bir alan olmaz mı? Sizce hangisi doğru acaba? Kentimizi kısaca anlatmaya çalışırsam, anlatsam roman olur diye bir laf vardır. Yani atmış bir proje…..

Şehrimizi büyütmek amacıyla bir hizmet yapılacaksa, yeni mahalleler açmak daha doğru görülürken, halktan ve doğadan öç alır gibi hizmet asla kabul edilemez. Boztepe’nin halini gördük. Nasıl izah edilebileceğini teknik ve yetkili kişiler açıklamalıdırlar.

Trabzon’a gelen misafirlerimizi Boztepe’ye çıkarıp kırmızı kiremitleri saydırıyoruz. Yeşil alan ve ağaçlandırma hiç düşünülmemiş. Tarihi eserleri yok etmek için yarışan bir şehir yaratırken, palavra kültürümüzün geliştiği bir arena da yaşıyoruz.

Vadilerde yapılan çalışmalar, birileri için arsa yaratma düşüncesinde olmamalıdır. Trabzon’u daha güzel yapmak istiyorsanız, şehir içinde yeşil alanlar açıp ağaçlandırılmalıdır. Bu şehir keyfi kararlarla yönetilemez. Renkli taşlarla bir görünüm yerine çam ağaçlarıyla bütünleşen bir şehir tek arzumuzdur. Bu şansı yok edilen Avni Aker stadının yerinde görülebilir!

Öyle görülüyor ki, büyük rantın döndüğü kentimizde hizmeti halk için yapıldığını düşünsek te, onca sorulara yanıt bulamadığımız bir gerçek. Sonuçta bu güzel kentimize yazık oluyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap