SON DAKİKA
SON DAKİKA


Göreceğiz...!
3.06.2019

Bugün iktidar eliyle ülkemizde bir hegemonya yaşanıyor. Totaliter baskılar bu çağda önceleri gibi sökmüyor artık. Çok geri kalmış ülkelerde dahi uyanışlar var. Türkiye halkının iklimi bu tip padişahlık havalarını fazla taşımaz. Dine dayanılarak alınacak yol bu kadardır. Zira dini çok yanlış yerlerde kullandık. Halkımızın inançlarını sömürebildiğimiz kadar sömürdük. Artık herkesin evinde ve elinde internet ve telefon olduğundan yolsuzlukların saklanması da oldukça zor. Bir avuç kişi ülkeyi uçuruma götürüyor ama milyonların sesi çıkmıyordu. Teknoloji sayesinde halkımız gerçekleri görüyor.

İşte gürleyen halkın sesi İmamoğlu çıktı susmadı. Avazı çıktığı kadar milyonların sesi oldu. Ama kul hakkı yiyenler hukuktan korktular. Ancak, Allah korkusu unutuldu. İlahi Yaradan bakın ne diyor. “Zerre kadar hata ve yanlışın hesabı sorulacaktır.” Alın teriyle kazanılan bir belediye başkanlığını türlü oyunlarla adamın elinden al, haziran yirmi üçte yeni seçimlere götür. Sizin adaletiniz bunu sorgulayamıyorsa ilahi adaletin elbette soracağını hiç düşünmediniz mi? Aklımızdaki derin soru da şudur: Halkımız bu hukuksuzluğa ne kadar ortak oluşudur?

Gelişmeyi başarmış ülkelerde korku yoktur. Çünkü onlar adalete güvenmişlerdir. Bizim gibi gelişmeyi beceremeyen ülkelerde tehditler hukukun önüne geçti. Bir sömürge düzeni yaşıyoruz. Haziran ayında yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri ülkemiz açısından tam bir beka sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Recep Tayyip Erdoğan, kendisini ortaya koydu. Dönüşü de yok. Kazansa da kaybetse de ülke acısından ekonomik sıkıntılar çözüm bulacak gibi değil. Açıkça, IMF ve diğer siyonist ekonomik danışman şirketlerine muhtaç olacak. Bu durum ülkeye katmerli bedeller getirecek. Şayet seçimi AKP kaybederse erken seçim süreci daha fazla hızlanacak gibi gözüküyor.

Öyle veya böyle sadece ekonomik göstergeler ülkede yaşanan hükümdarlığı sonlandıracak gibi. Burada Hz. Ali’nin bir sözünü anımsayalım: “Eğer bir yönetici ısrarla zulme devam ediyorsa bil ki sonu yakındır. Eğer mazlum da ısrarla direniyorsa bil ki zafer yakındır.”

O nedenle ülkemizi yönetenler doğru bildikleri yolun yanlışlığını bir an önce anlayarak halka hukuka ve adalete dönmelidirler. Şunu çok iyi algılamamız lazım: Ülkemizden başka yaşayacağımız yurt yok. Bu ülkede yaşayan halkımızı da mesut etmek yine bizim elimizdedir. Yeter ki, hukuktan ayrılmayalım.

Sonuçta, hak hukuk, adalet ve demokrasi adına zafer halkımızın olacaktır.

GÖRECEĞİZ!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap