SON DAKİKA
SON DAKİKA


Devlet malı ve israf!
10.03.2019

İsraf; gereksiz harcama, gereksiz tüketim, savurganlık, gereksiz ve ölçüsüz harcama anlamına gelmektedir. İslam dinine göre israf haramdır. Kişilerin sorumsuz harcamalarından alın da yaşamını boş yere geçirmesine kadar her şey israfı gerektirir.

Peki devleti ilgilendiren israflar nelerdir? Saymakla bitmeyen örnekler var. Makam araçlarından tutun makam odaları kırmızı halılar, gereksiz harcamalar devlet itibarı olarak gösteriliyor. Geçmiş yıllarda olduğu gibi günümüzde de seçimlere kısa bir süre kala devleti yönetenler halkın malını sorumsuzca harcamaktadırlar. Ekonominin dar boğazlara düştüğünü hiç düşünmeden aynı kavalı çalmaktadırlar.

Ülkemizde siyaset ne yazık ki, halkın refah düzeyini yükseltmek yerine cennet ve cehennemi bile satışa çıkararak israf kelimesi ile eş değere götürülmeye çalışılıyor. Nedeni çok açık. Her şeyi  mubah sayarak seçim kazanmak derdindeler. Devletin malında herkesin hakkı olduğu unutulmuş, alınan tüm vergilerde tüyü bitmemiş yetimin, beli kırılmış halkın alın terini unutarak acımasızca yapılan masraflar israfın en büyüğü ve büyük günahlardandır.

Yaklaşan yerel seçimlere hazırlık için yapılan bunca harcamaların kaynağı elbette bizleri ilgilendirmez. Ancak, bu harcamaların ne kadarı halkın hizmetinde kullanılacağı sorularına yanıt bulmak çok zor . Afaki vaatler bile israfı gerektirmez mi? Diyanet bu konularda halkımıza bir açıklama yaparsa memnun oluruz. Maddi ve manevi varlıklarımız gereksiz yere harcanması asla doğru değildir.

Mevcut iktidarın yöneticileri, binlerce insan gücünü, yüzlerce taşıma araçlarının ücretlerini devletin kasasından harcaması, halkımızın refah düzeyinin kısıtlanmasıdır. Ne yazık ki, seçim süresinde israf sınır tanımıyor. Halkımız geçim sıkıntısı içinde inlerken, haklarımızı korumak için meclise gönderdiğimiz vekillerin marifetleri ile partilere aktarılan paraların hesabını kimler verecek?

O zaman halkımız demokratik şuur kazanarak bu israfların hesabını sormaları gerekmez mi?

Elbette o günler gelecek ve devleti yönetenlere, bunca israfın hesabını soracaktır.

Tabii bunun yerin altı da var.

Ne dersiniz?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap