SON DAKİKA
SON DAKİKA


Deprem ve kindarlık!
8.11.2020

Önemli yazarlarımızdan Necati Doğru diyor ki, malzeme kötü, işçilik kötü, mühendislik kötü, müteahhit kötü, denetim kötü. Canım insanım! Kabul et. Âhlatta kötü. “ imar rüşvetini” veren sensin. “ imar affını” alkışlayan da sen… Gerçekten güzel tespitler.

Ülkemizin deprem ülkesi olduğunu bildiğimiz halde alınacak önlemleri neden unutuyoruz? Deprem bu kez İzmir’de vatandaşları buldu. Bundan böyle de ülkemizin diğer bölgelerinde bulacağı gerçeği de var. Hangi önlemleri aldık? Ama Türk milleti olarak yardımsever bir millet olduğumuz açık. Buna kimsenin muhalif edeceğini sanmıyorum.

Ancak bizim gözümüzden kaçmayan şu; Depremden hemen sonra İzmir Büyükşehir Belediyesinin vatandaşlar için kurduğu çatır kent ve insanların ihtiyaçlarını karşılayacak olanaklarından söz eden hiçbir kimse ve televizyon kanalları neden vermiyor? Bu süreçte şimdiye kadar Türkiye’de görülmeyen bir düzen ve organizasyon hakkında hiçbir bilgi neden verilmedi? Neden verilmiyor ve haber yapılmıyor? Belediyeler, battaniye ve yemek dağıttı. Seyyar tuvaletler ve çamaşırhaneler kurdular. Yakınlarındaki spor salonlarının banyolarını kullanıma açtılar. Ama haberlerde bu çalışmaları Türk halkına vermekten imtina ettiler.

Elbette devletin kurtarma ekipleri inanılmaz gayret gösterdiler. Devlet olmanın gücünü gösteriyor ve alkışlıyoruz. Bizim buradaki merkezi yönetim ile yerel yönetime kindar davranış biçimidir. Burada en çok dikkatimizi çeken bir konu da İzmir’deki birçok oteller depremzedelere kapılarını açmasıdır. Sanırım bu olay ülkemizde ilk defa yaşanan gurur duyulacak bir olay oldu.

Deprem coğrafyasında yaşıyor bilinciyle halkımızın ve devletin israfa kaçmadan yapılacak yardımları adil bir şekilde vatandaşların yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamak olmalıdır. Elbette merkezi yönetim belediye ile iletişime geçerek…

Bekliyoruz… 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap