SON DAKİKA
SON DAKİKA


Demokrasi yalakaların oyuncağı oldu!
29.01.2019

Senelerce okumaya, araştırmaya ve konuları tartışmaya çalışan biriyim.

Tüm gazeteleri, basın organlarını karıştırır dururum. Zaman zaman not alır daha sonra notlarım üzerinde irdelemeler yaparım.

Olanaklar ölçüsünde tüm panellere, toplantılara, düzenlenen etkinliklere katılmaya çalışırım. Dikkatimi çeken bir konu beni çok düşündürüyor. Eline kalemi alan veya elime bir mikrofon geçiren kişilerin ilk cümleleri demokrasi ile başlar demokrasi ile biter.

Demokratikleşme,

Demokratlaşma,

Demokratik çözüm sözcükleri her tarafı inletmektedir.

Ülkemizde yazılı ve görsel basının sözcülüğünü yapanlar veya yapmaya çalıştığını zannedenlerin hemen hepsi demokrasiyi yaşatmayı amaçlarlar. Ancak, durum pek de öyle gözükmüyor. Özellikle yaygın gazete yazarları üstün olanaklarını da kullanarak kendilerini büyük yazar olarak görerek gerçekleri göz artı ederek masallar uyduruyorlar. Belki de büyük yazar böyle olacaklarını veya kendilerinden söz ettirmenin bir yolu budur diyorlar. Elbette çok değerli yazarlarımızı bu değerlendirmelerin içinde görmek çok büyük hata olur.

Yerel basınımıza bakacak olursak, ne zorluklarla halkımıza ulaşmaya çalıştıklarını çok iyi bilenlerden biri olarak, onlarla başta gazete yöneticileri ve sahipleri ne kadar iftihar ediyor diye düşüne biliyoruz. Bu zorluklar karşısında yaygın gazeteler ile yarışabilecek genç beyinlerin halkımızla birlikte olmanın çalışmasını fazlasıyla yapabiliyorlar.

Ancak, işin özüne dönersek hemen herkes demokrasi kelimesini sakız yapmış bir türlü kuruma bilmiyor. Çünkü, çok büyük bir silah olarak demokrasi kelimesi öne çıkıyor. Bu silah meclisi bile vurmaya kadar uzanmış. Ayrılmayı bir ideoloji olarak yıllarca savunanlar demokrasi kelimesine sığınarak Ata’nın meclisinde cirit atıyorlar.

Her eline kalemi alan, demokrasi silahını kullanarak topluma hizmet etmeye çalışsalar da, yanlış ve yanlı bilgilerden uzaklaşılmadığı sürece ismini halkımızın koymasını daha uygun görüyorum. Bu tutum geçmişte görüldüğü gibi günümüzde de görülmektedir. Demokrasi basının süzgecinden geçerken sekteye uğramaması bizlerin beklentisidir. Öyle görülüyor ki, demokrasi çarkına çomak sokanlar olduğu gibi, demokrasiyi kişiselliğe dönüştürenler gözümüze çarpabiliyor.

Genel olarak hukuksal düşüncelerini toplumsal hayatımıza yerleştirirsek, sanırım sorun olan sözcüklerden kurtulmuş oluruz. Hukuk bizleri güzel düşüncelere ve günlere götüren bir ışık olarak düşünülmelidir. Bu nedenle demokrasi adına gazete sahipleri ve yöneticileri büyük yük taşımaktadır. Bu büyük yükü aynı zamanda halkımızın omuzlarında daha da ağırlaşmaktadır.

Bilmem halkımız ne düşünüyor?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap