SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bunun Adı Ne?
1.11.2020

Memleket meselesi diye yola çıkan Muharrem İnce, duyarlı bir vatandaş olarak başlattığı yurt gezisine aslında tüm vatandaşların katılması asli bir görev olmalıdır.Zira ülkenin düştüğü akıl almaz zorluklar içinden çıkması halkımızın duyarlılığı ile mümkün. Ancak Sayın İnce’nin CHP küskünlüğü ile bir olgunun  içinde olması asla kabul edilemez. Evet bugün CHP yönetimi eleştirilse bile, ülkenin çıkarlarını koruyacak tek siyasi kuruluştur.

 

Peki, haklı olan kim veya kimler?


Bir kere Sayın İnce haklı ama izlediği yol, hem CHP’ye hem de ülkemize çok büyük yanlıştır. Haklılığını parti içinde yapmalı ve şahsi ilkelere katılmamalıydı. CHP dışındaki siyasi guruplar, şayet İnce’nin hareketinin ülke acısından doğru buluyorlarsa kendi kuruluşlarında neden yapmıyorlar? Zira onların ülke ile sorunu yerine rant sorunu ile yatıp kalkıyorlar. O zaman memleket hareketini CHP’yi daha aktif olması için kabul ediyoruz.  Aksi halde tek kurtuluş yolunun  CHP olduğunu unuturuz. Sayın İnce, cılız bu gezileri bırakarak bir nefer olarak parti içinde yürümelidir.

 

Oysa Muharrem İnce, başlattığı memleket hareketini bayağı olgunlaştırmaya çalışıyor. Söylemlerinde, sosyal adalet, planlı kalkınma, yoksullukla top yekün müdahale, işçilerin ve memurların temsili yetinin arttığı toplu sözleşme istiyoruz diyor. Esnaf ve sanatkarlar için adil bir rekabet ortamı, gerçekleri saklayan değil ortaya çıkaran bir basın istiyorum diyor. Köy okullarının açılmasını ve tam bağımsız Türkiye’den söz ederken bu ekipteki önemli isimleri açıklıyor.

 

Şimdi soruyorum. Bu hareketin adı ne? Bir parti mi? Bir cemiyet mi? Yoksa CHP içinde bir muhalif hareket mi? Bu hareket CHP’yi daha da güçlendirir. Şayet bilinçli vatandaş mevcutsa!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap