SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bu ülkede Yaşamak Sanattır!
6.01.2021

Devletin halk için var olduğunu biliyoruz. Ama halkımızın nasıl yaşadığını biliyor muyuz acaba? Bir kere şuna açıklık getirmeliyiz. Halk nedir? Halk derken kimlerden söz ediyoruz? Halk; Toplum olarak aynı toprak üzerinde yaşayan ve kültürel bağlarla politik kurumlarla birleşmiş insanlar bütünüdür. Bizler bu bütünün bir parçası olduğumuzu düşünürsek, yaşamımızı her geçen gün ağırlaşan koşullarda sömürmemiz içler acısı.

İnsan olmanın, insanca yaşamanın en önemli iki erdemi vardır.

Üretmek ve Paylaşmak…

Yurt ekonomisi, yıllardır sorumsuzca yönetiliyor. Ülkemizde insanların, genel ve yerel kaynakları ele geçirmenin hırsı içinde türlü entrikaların peşinde olduğunu görüyoruz. Tabii ki bu oyunlar dünya genelinde de var. Ayrıca saygının, sevginin ve eşitliğin kalmadığı bir düzende mutlu olmaya çalışan vatandaşlarımız yaşamla hiçbir zaman barışık olmayacak. Sizler, bizleri yönetenler söyler misiniz eli nasır tutmuş ve anlı çatlamış insanlarımızla, boğaza karşı şatolarda, villalarda kuş tüyü yataklarda yatan insanlar aynı olur mu? Milletin efendisi dediğimiz köylülerimiz, onca zorluklarla ürettiği çayını, fındığını, zeytinini ve pamuğunu satarak devletine vergisini veriyor. Çocuğunu okutuyor. Evinin ihtiyaçlarını karşılıyor. Üstelik ürettiklerini yeteri kadar insanlarla paylaşıyor. Ancak, çamura batmış bir avuç zavallılar,

Eğlencede sınır tanımaz. Devleti soyanlar ne yazık ki başımızın tacı oluyor.  İşte soru karşımıza çıktı. Hangisi halk? Elleri nasır tutanlar mı, yoksa villalarda ve yalılarda oturanlar mı? Çok garip değil mi? Acı olan önemli bir gerçek daha var. Dünyanın hiçbir yerinde halkını sömüren devlet yönetim anlayışı yoktur.

Ülkemizi yönetenler, halkımızın yaşamsal sorunlarına çözüm bulma zorunluluğunu unutmuş gibi kendi çıkarlarını koruma çabası içindeler. Bu olumsuzluklara dur diyecek bir yönetici gördünüz mü? Evet, gerçekten bu ülkede yaşamak bir sanattır. Bu sanatı yapanlarda eli nasır tutan halkımızdır.

Halkımızın iniltilerine kulak verin.  Ama dinleyen ve gören bulabilirsek!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap