SON DAKİKA
SON DAKİKA


Atlatmak zorundayız!
30.11.2020

 
Şok döneminden çıkmadık henüz.

Ne zaman ve nasıl çıkacağımızı da bilmiyorum. Ancak, yakın vadede garip hissetmeye, birçok alışkanlık ve görgülerden nasıl uzaklaştığımızı ve o eski ve kıymetini bilmediğimiz yaşantılarımızın önemini özlemle duymaya başlayacağız.

Anormal bir dönemde olduğumuz bilinci netleştikçe asıl buhran dönemimiz başlayacak. Hep yaptığımız kendimizi kandırma refleksimiz kötürümleşecek ve boşa düşeceğiz. Bu aşama psikiyatrik bir safhadır. Korona illeti değil ülkemizi, tüm dünyayı ve insanlarımızı bu duruma düşürdü.

Bunu tüm insanlık için atlatmak zorundayız. Ama çoğu insanlar bunu başarmakta zorlanacak.  Ekonomi, sıkışık mekânsal baskılar, işlevsizlik, vebalılar arasında ürküntü ile dolaşma gibi ruhsal ve fiziksel farklılıklar kafalarımızı karmaşık ve tatsız hale getirecek. Burada sağlam olmanın destek yolu çok boyutlu bilgi, içe dönme, sabır ve kendine inancın diri tutulmasıdır. Bizler inancımızı diri tutsak bile devlet halkı için ne yapıyor acaba?

Dünyada gevşeyen ülkelerde görüldüğü gibi bizde acı reçete ile tutuşuyoruz galiba…! En saçma be beceriksizlik bir yönetimle halkın ruh sağlığını bozdular. Devlet dağ gibi yerinde dururken içi ekonomik ve siyasi olarak boşaltılmış kurum halkına nasıl yardımcı olabilecek soruları askıda kalıyor. Maske tak maske çıkarmakla sanki askerde acemi birliğine boş mermi kovanlarıyla doldur boşalt yaptırıyorlar.

Sosyal devlet naraları atarak hastanelerde yatak yok diye çırpınan hakları ödenemez doktorlarımızı bile koruyamaz duruma düştük. Halkımız sefalet içinde yaşam savaşı verirken uçaklarla pikniğe gidenlerin mantıklı bir açıklamasını hala anlamış değiliz. Bizler neden birbirimize bu kadar uzağız?

Doktorlarımız, okullar açılmasın, yasaklar başlasın hayat dursun ve şu mikroptan kurtulalım dediklerinde neden yapılamadı? Şimdi size güzel bir Temel fıkrası. Temel’in covit testi pozitif çıkmış ve telaşla hastaneye gitmiş. İçeri girince, iki kapı çıkmış karşısına: Birinde “Pozitifler”, diğerinde “negatifler” yazıyormuş. Pozitifler kapısından içeri girmiş önünde iki kapı belirmiş. Birinde ayakta diğerinde yatakta yazıyor. Ayakta yazan kapıdan içeri girince iki kapı daha belirti gösterenler belirti göstermeyenler yazıyor. Belirti göstermeyenler yazılı kapıdan girince kendini sokakta bulmuş. Evde sormuşlar. Temel sana iyi baktılar mı? Hiç bakmadılar ama organizasyon harika..

Oy benim halkım!

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap