SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Zeytinyağı fiyatı daha ucuz! Litre fiyatı 2 bin liradan başlıyor

Zeytinyağı fiyatı daha ucuz! Litre fiyatı 2 bin liradan başlıyor

20 Ekim 2021 Çarşamba - 12:46




Zeytinyağı fiyatı aktarlar tarafından satılan kekik, nane ve lavanta yağ fiyatlarının yanında ucuz kaldı. Bu yağların litre fiyatı 2 bin liradan başlıyor, gram gram satılıyor.





Zeytinyağı fiyatı son günlerde gündem olurken marketlerde korumalı kilit ile satılmaya başlandı. Ancak aktarlar tarafından satılan kekik, nane ve lavanta yağ fiyatlarının yanında zeytinyağı fiyatı daha ucuz kaldı.

Aromatik ve tıbbî yağlar olarak adlandırılan ve birçok hastalık için kullanılan şifalı yağların fiyatının yüksek olmasının sebebi ise, 1 ton üründen 1 litre yağ çıkması olarak belirtiliyor. Bitkisel tedavi maksadıyla kullanılan aromatik yağlar, fiyatları yüksek olmasına rağmen rağbet görüyor. Vatandaşlar, litre fiyatları 2 bin 500 lirayı bulan bu yağları gram gram alıyor.

Aromatik yağ fiyatlarının yüksek olduğunu belirten aktar İsmail Hakkı Ispartalı, "Saf yağların fiyatları yüksek. 1 ton kekik, nane ve lavanta otundan 1 kilo yağ çıkıyor. Bu yağların 1 litresi 2 bin ila 2 bin 500 lira arasında değişiyor. Badem ve çörek otu yağının litresi 300 lira. Vatandaşlar fiyatları yüksek olan bu yağları gram gram alıyor. Bu yağları vatandaşlar sağlık için kullanıyor. Birçok faydaları var. Biz de burada vatandaşlara hizmet veriyoruz" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap